Powershift váltó helyes használata?
Úgy döntöttem, hogy elviszem a Ford Mondeo 2,0 250LE típusú személyautómat powershift váltó felújításra mert sehol nem találtam olyan kaliberű autót mint a Ford Mondeom /extrák tekintetében/ már enyhén szivárgott belőle a váltó olaj. Sikerült megoldani azt, hogy papíron kaptam ráfizetéssel 450e km - garanciát. Azt mondta a szerelőm, hogy abban az esetben ha rendesen használom még többet is el fog menni. 50e nél váltó olaj csere stb. Utána néztem a 450e km - nek is. Ami csere után indul 3 napja hoztam haza és mentem vele 80km et. Szóval egy darabig el fog tartani mire bele rakom.
Az a kérdésem, hogy mit takar a szakszerű használat. Mivel eddig nem volt automata váltós autóm nem, hogy powershift.
Hátha tud mondani valaki még tippeket.
"Azt mondta a szerelőm, hogy abban az esetben ha rendesen használom még többet is el fog menni."
miért nem őt kérdezed meg a szakszerű használatról?
"Sebességmámor, mindenki ezzel vádol,
A kilométeróra is csak lehunyt szemmel számol.
A gumi lángol, az autó szinte táncol,
A lábam le nem száll a gázról…"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!