Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek mit jelent az,...

Karcsix kérdése:

Szerintetek mit jelent az, hogy télen kíméled a dízel autòt? Kb a reggeli (kültéri) indítás után az első 3km-ig csak "totyogok"?

Figyelt kérdés
1.6dci

#dízel #izzítás #DCI #téliautòzás
jan. 15. 13:57
1 2
 11/15 Szolovjov ***** válasza:
#6 Annak a kis picsa motornak olyan hosszú váltót adtak? A leghosszabb 2.5 V6 Tdi-nek van ilyen áttétele.
jan. 17. 09:43
 12/15 anonim ***** válasza:

11es

Az a kis picsa motor többet megy gond nélkül, mint a 2.5 TDI, aminek a kéziváltós verzióban az 1 és 2 fokozat olyan rövid, hogy városban a kis benzinesek mindig elhúztak mellettem, amíg felpakolgattam 4esik 50él.

jan. 18. 07:32
 13/15 anonim ***** válasza:

#11 Igen, "hosszú mint a vonatfütty"😁 Kb egy bazi hosszú 6-os váltót osztottak le 5 fokozatra. 3.-ban 50-nél van meg az 1500-ös fordulat. Az 5.-et 80 alatt esélytelen kapcsolni mert nyomaték gödörbe váltasz.

Megszokást igényel, de nem rossz. Jól megy keveset fogyaszt.

jan. 18. 08:58
 14/15 anonim ***** válasza:
Nem kell totyogni. Beindítod, vársz 1 percet kb és utána indulsz, kis gázzal mész, amíg be nem melegszik, vagy legalább át nem melegszik kicsit a blokk, a hangján úgy is fogod hallani, amikor már nem jéghideg. Utána az általános dolog vonatkoznak rá addig, amíg nem üzemmeleg. Izzításról annyit, hogyha 1 izzítás nem elég, akkor ott a porlasztókkal már gond van. A CR dízelek még mínuszokban is könnyen beindulnak izzítás nélkül(persze nem -30 fokban).
jan. 24. 23:41
 15/15 A kérdező kommentje:

#14.köszönöm válaszod!

Tehát, ha pl: -2C/6mp.-ig 1x izzitok és ekkor már hallhatòan küzd/nehezen indul_akkor az már jelzésértékű akár a porlasztò(k) hibájára vagy más hibára is utalhat.Na majd lepròbálom.

Sajnos eleve túlgondoltam a téli izzítási időt: azt hittem minél tovább hagyom(25mp) annál könnyebb az indítás, holott az automatikusan lekapcsol visszajelző lámpa szerint.. 6mp. után.

Izzítògyertyák újak.

10évig szívò benzines autòm volt, most ez a nissan1.6 dci van-gyüjtöm az infòkat.

_mindenkinek köszönöm a válaszokat.

jan. 27. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!