Lada 2107 miért nem indul?
Teljesen mindegy mivel forgatod a motort.
Ha nem jó akkor nem indul be.
AZ nem olyan biztos hogy rendben van a gyujtás meg az üzemanyag.
AKkor mérni kell kompressziót ha minden rendbe van, szerinted.
Valami sz@r. Van szikra van nyál, kompresszió is akad akkor valami mégse kerek.
-Akksi feltölt
-befújsz féktisztítót a karbiba (fel kell pörögnie, ha jó a motor vezérlés és a gyújtás)
-ha felpörgött a motor gyújtásostúl jó, nem kap benzint.
-ha nem akkor vagy az új gyújtás rossz vagy a motor/vezérlés/kompresszió.
Ez a huzigáljuk/tologatjuk sehova nem vezet.
"A gyújtás teljesen rendben van és üzemanyagot is kap. Nem indul se betolásra se behúzásra. Mi lehet így a probléma?"
Az a probléma, hogy nincs rendben a gyújtás vagy az üzemanyag.
"Hidd el minden jól van összerakva."
Nincs. Persze neked - és csak neked - elhiszem akár azt is, hogy Ladából diplomáztál, Bútor Robinak szereltél, karburátor volt a jeled az oviban és kerékkulccsal a kezedben születtél - de valamit akkor is szarul raktál össze.
Vagy még az lehet, hogy te tökéletesen raktál össze mindent, de a gonosz kis manók valamit elbuzergáltak.
Nem enged át az AC pumpa? LADA betegség, sokszor kilukad.
Pumpáld meg indulás előtt, felkeményedik-e, na meg nyomkodd sokszor a gázpedált is, a gyorsítószivattyú telenyomja benzinnel a szívótorkot.
Remélhetőleg nem ment el a vezérlés, csak jó még a feszítője.
De láttam már olyat is, hogy kint volt szikra, hengerbe csavarva meg nem igazán akart feléledni.
Olyankor "gyenge" a szikra, erőteljes áthúzásnak kell lenni.
Meg azért fals levegőt se nagyon szívjon a motor pl rossz talptömítésnél.
(utoljára 1994-ben szedtem atomjaira zsigát, remélem nem mondtam fszságokat :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!