Lehet valahogyan védeni az autó akksiját a nagy fagyokban?
Ha jó az aksi és jó az autó töltése is akkor nem szívja le,főleg nem a Magyar telek ahol már a -8 fok is ritka.
Ha neked leszokott merülni akkor annak más oka van,vagy nem jó tölt a generátorod vagy már régi az aksi és hamarosan megadja magát vagy valami az autóban szívja az aksit.
Egy jó generátorral töltött, jó akkumulátor akkor is elindítja az autót, ha -20 van. Ha ez a kettő teljesül és mégsem indít, akkor valami "leszívja" állás közben.
De ha azt szeretnéd, hogy lassabban hűljön le, akkor vegyél egy ezüstszínű szélvédőtakarót. Vágj ki belőle egy kockát. Emeld ki az aksit körbeburkolva tedd vissza. Ez a legolcsóbb.
De léteznek ilyen célra gyártott tokok is:
Nem szabad lemerülnie egy éjszaka alatt a magyarországi "hidegben", ami manapság legrosszabb esetben is csupán -10 fok. Nekem az egyik autómban egy eléggé meggyepált akksi van, 3 nap állást gond nélkül kibír a mostani éjszakai mínuszokban. Egy jó akksinak ennél is jóval többet kell bírnia.
Ha neked lemerül egy éjszaka alatt, akkor meg kell nézetni, hogy csak az akksi szar, ami a jobbik eset, mert rakatsz bele egy újat és kész, vagy pedig valami elektronikai problémád van, ami leszívja.
3#
Na pont valami ilyesmire gondoltam. Köszönöm!
#4 Ja értem, nem merül le. Ez esetben nem kell aggódnod.
Hosszú évek óta nem volt olyan hideg, hogy egy normál állapotú autónak az akkuját védeni kellett volna, még a "csillag garázs" esetében sem.
Főleg mindennapos használat mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!