Használható így az autó?
Figyelt kérdés
Családban új autó lett vásárolva és megkapnám a régit. Az új autó már megvan viszont nekem eredetiségvizsgálat miatt maga az átírás még 1 hét múlva kerülhet szóba. Addig gondolom annak a nevén marad akitől megkapom.
Ez esetben használhatom az autót, elvihetem én eredetiségvizsgálatra, stb., így hogy még nincs a nevemen? Vagy ez hogy működik? Köszönöm a segítséget!
tegnap 23:12
1/5 anonim válasza:
Rokoné? Akivel jóban vagy?
Minek iratod át?
Írjatok üzemben tartóit. Okmányiroda új forgalmi és a "neveden" van a kötelesség.
Adásvételi esetén kötsz egy kötelező biztosítást és ha a kocsi forgalomban van és van műszakija használható.
15 napod van az eredet vizsgára és az átírásra. De ez drágább procedúra.
2/5 A kérdező kommentje:
Azért mert hosszútávon ez jobb és nem kerül sokkal többe, sőt.
tegnap 23:27
3/5 anonim válasza:
Családon belül nem is kell eredetiség vizsga. Nézz utána mit hogyan kell.
4/5 A kérdező kommentje:
Családon belül vagyunk de nem egyeneságú rokonság.
ma 09:14
5/5 anonim válasza:
Ja, hát akkor simán átiratod mintha idegentől vennéd. Természetesen használható a 15 napban is az autó, csak a biztosítás legyen megkötve az adás-vételi napján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!