Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Adott egy tuning autó, megállí...

Adott egy tuning autó, megállítottak a rendőrök. De nem vették el a forgalmit és nem is kaptam semmilyen papírt, használhatom az autót?

Figyelt kérdés
Közölte hogy nkh-ra kapok behívót, de nem történt sem bírság sem feljelentés a papírokat is visszakaptam, semmilyen papírt nem kellett aláírjak és nem is kaptam behívót, kellene féljek? Esetleg használhatom az autót?

júl. 25. 20:14
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Használhatod. Lehet, hogy nem volt biztos a dolgában a rendőr, vagy nem ítélte veszélyesnek az átalakításokat (hivatalosan csak ebben az esetben vehetik el a helyszínen a forgalmit).

Most szigorított vizsga vár rád. Nem lesz egyszerű. :)

júl. 25. 20:18
 2/9 anonim ***** válasza:

Egyszerűbb lett volna, ha leírod mi lett átalakítva.

Amennyiben nem futómű, fék, kormánymű lett átalakítva, akkor bizonyára nem tartotta annyira fontosnak.

júl. 25. 20:42
 3/9 A kérdező kommentje:
Ültetés nagyobb felni nyitott rendszer
júl. 25. 21:09
 4/9 anonim ***** válasza:
Ezek miatt nem veszi el a forgalmit. Vizsgán is simán átmegy, csak mindenből gyári kell rá.
júl. 25. 21:39
 5/9 anonim ***** válasza:
43%

#4!

Jópofa megközelítés, csak mégsem. 😉

Világos hogy a pl. a felni nem házi gyártmány hanem gyári, de ha nem az eredeti méret akkor bukta.

Ahogy a nyitott kipuf. rendszer is lehet akármelyik gyár terméke, ha nélkülözi a katalizátort, és meghaladja az előírt decibelt akkor az is bukta.

júl. 25. 22:06
 6/9 anonim ***** válasza:

Te tudod hogy mit jelent a gyári szó? :D Nem azt, hogy nem otthon gyártották, hanem hogy eredeti gyári felszereltség volt a szóban forgó márka és típus gyártásának idején.

Jó lenne, ha nem okoskodnál abba, amit nem értesz.

júl. 26. 08:21
 7/9 anonim ***** válasza:

#6.

Tudod a mai napig vannak olyan műhelyek ahol a "gyári"-tól eltérő felnik készülnek.

Nem alkalmi józsibácsikra gondolok akik pár sörért szélesítenek egy lada felnit (mint anno a 70-es években) hanem olyan legális műhelyekre amelyek erre specializálódtak, és ebből ének.

Lehet hogy te nem találkozol ilyenekkel, de attól még léteznek.

júl. 26. 15:26
 8/9 anonim ***** válasza:
50%

És ez hogy jön ide? Az általad említett felniket senki sem hívja gyárinak, mivel nem gyárilag készültek az autókhoz. Szóval irreleváns dolgokról beszélsz, és mellette okoskodsz. Most már kussi.

júl. 26. 16:26
 9/9 anonim ***** válasza:
28%

Értem.

Szóval nem elég hogy buta vagy az adott kérdéshez mint a tök, emellett még vidéki modorodat is fitogtatod?

Feladtam.

júl. 26. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!