Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért eszi az autóm ennyire...

Miért eszi az autóm ennyire durván az olajat!?

Figyelt kérdés

Mielőtt szerelőhőz vinném aki lehúz és átver kérdeznék.(nő vagyok)

Van egy 2004-es suzukim,a vétel után ami kb 2 éve volt rá pár hónapra már kellett bele olaj.

Mostmár havonta 1 litert megeszik.

Reggel induláskor nagyon durvàn füstöl.

A segitő válaszokat megköszönöm

tegnap 19:03
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek.

Tudom ez is sokmindentől függ,de ez árban sacc/kb mennyi lehet?

Tényleg csak kb?

Mert eladni így nem tudom és venni sem tudok milliós autót sem.

tegnap 19:20
 12/26 A kérdező kommentje:

10-es

Igen a nagyon max volt kb 1 hónapja még a korábbi munkahelyem miatt 800-1000 km között.

De a leggyakoribb hogy helyben használom,gyerekek szállítása,illetve munkába de ez mint írtam nagyon max 20/30 km mostmár.

Még egy kérdés…

Mivel ennyi olajat eszik mindig a legolcsóbbat veszem bele,ez számíthat?

Esetleg ha drágábbat veszek befolyásol valamit?

tegnap 19:23
 13/26 A kérdező kommentje:
Egyébként más ok miatt volt szerelönél,de ô is szelepszártömítést mondott.
tegnap 19:25
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Minimum 300 ezer ft. Számlás helyen több.
tegnap 19:32
 15/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm minden férfi segitő válaszát!

Annyit nem ér az autó sajnos,pedig nagyon szeretem.😞

tegnap 19:40
 16/26 krwkco ***** válasza:

"Mivel ennyi olajat eszik mindig a legolcsóbbat veszem bele,ez számíthat?"

Olyan olajat kell venni bele, ami megfelel a gyári specifikációnak. Általában a Suzukihoz 5W30, 10W40 kell. API SN. Vagy ha van használati utasításod, ellenőrizd abban. Kopott motorhoz jobb a 10W40. Pl. a Mannol nem sokat költ reklámra és ezért nem drága, de megfelelő minőség.

[link]

tegnap 19:51
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez azért elég durva olajfogyasztás.

Persze, lehet halogatni, de ha nem szelepszár szimering csere kell neki, pár 10k munkadíjjal együtt, hanem mondjuk a blokkban van valami, akkor egyszer csak megszorul, kinéz a hajtókar és lehet trélert hívni, hogy a bontóba elvigye.

Nyilván ez a két véglet, de ennyiből nem lehet pontosabban tippelni, apuka nincs a képben, hogy ne verjen át a szerelő?

El kell vinni egy megbízhatóhoz, aki kicsit belekukkant jobban és mond rá valamit.

tegnap 19:52
 18/26 A kérdező kommentje:

Pontosan ezt az olajat veszem minden hónapban amit belinkeltél.

De akkor “mindegy” ezek szerint

tegnap 19:53
 19/26 krwkco ***** válasza:
100%

Keress olyan szerelőt, aki hengerfejlevétel nélkül cseréli a szelepszár szimmeringet. Nem biztos, hogy teljesen sikeres lesz a javítás. És ezért nem szeretik a mesterek. De sokkal olcsóbb, mint a teljes motorgenerál.

Suzukis fórumokon talán tudnak ilyen szerelőt.

tegnap 19:56
 20/26 krwkco ***** válasza:

Egyébként nem hiszem, hogy a hajtókar kikönyökölne, ahogy 17-es írta. Feltéve, hogy mindig van benne megfelelő mennyiségű olaj.

Inkább olyan a helyzet, mintha 1:50 olaj-benzin keverékkel járatnád az autót. Viszont az olajfogyasztás idővel tovább nőhet. És a katalizátor tönkremehet, mert a motorolaj nem csak tiszta szénhidrogén. Az adalékokban levő egyéb elemek elszennyezhetik a katalizátort.

tegnap 20:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!