Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mégis honnan tudhatnám, hogy...

Mégis honnan tudhatnám, hogy egy kevés/kevesebb kilométeres autó vissza lett tekerve vagy fordítva?

Figyelt kérdés

Gyakran hallom ezekből az autós tesztvideókból azt a közhelyes dumát, hogy "nem km-t veszünk hanem állapotot".

[link]

Jó dolog, csak amikor a belső teret is olyan tökéletesen ki lehet pofozni, hogy valóban 200e km-esnek tűnjön miközben 400e km van benne és elhiszem, hogy ez jó vétel lesz a sok km ellenére az nem ugyanúgy naivitás?

Ez pedig kognitív disszonanciát szülhet és szándékosan ki fogom szűrni a dízelesek közül azokat amelyek 250ezer km alatt vannak miközben lehet tényleg annyi van egy 2010 vagy akár fiatalabb kocsiban.

Mire jó ez a hitvallás vagy fogalmam sincs minek nevezzem?

Megkérdeztem volna akkor a kedves szerelőt, hogy mégis akkor honnan lehet tudni, hogy vissza volt-e tekerve?

Én pl. csak 2010 körüli japán kocsikat (Honda Civic/Suzuki Swift/Toyota Auris) nézegetek 2,5-3 millió körül és minimális a 250e km fölötti futásteljesítményűek. Ezek szerint akkor csak azok a reálisak és valójában a tucatnyi 130-180e km-esek mind vissza lettek tekerve?

Vagy a fenti példánál maradva akkor ez a kocsi tutira vissza lett tekerve miközben minősítés szerint a 6. találat? Ha vissza lett tekerve akkor miért szerepel a jóautókon?

[link]

ma 13:05
 1/2 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:

Őszintén nem értem amit kérdezni szeretnél.

A szlogen egy általános megállapítást tesz arra, hogy a vásárlók mindig a kevés kilométeres, "megkímélt" kocsikat keresik. Vettem én már olyan 1.6-os Astrát 70 ezer km-rel, ami motorhibás volt. Lehet visszatekerték az óráját de az is lehet hogy nem cseréltek benne 10 évig olajat, mert a tulajdonos nem értett hozzá.

A használtautó vásárlás mindig rizikós. Ezt a kockázatot és a vele járó esetleges konfliktust vállalni kell mert különben palira vesznek.

ma 13:20
 2/2 anonim ***** válasza:

Sehonnan nem tudod megmondani, hogy volt-e tekerve. Az alábbi videóban elhangzik egy mondat. " sem mi sem pedig márkaszerviz nem tudja hitelesen megmondani, hogy az adott autóban volt-e pörgetve az óra"

Azt is elmondja, hogy vannak olyan dolgok, amik típushibák, és bizonyos kilométernél ajánlott cserélni, így ilyen szempontból ez az állapotot veszünk dolog csak fél igazság, hiába kívül-belül patika az autó. Jó példa erre a videóban említett magasnyomású szivattyú, aminek elhalálozása millió közeli tétel ha televágja kopadékkal a teljes üzemanyagrendszert.

https://www.youtube.com/watch?v=yHz9V8TTk-M&t=117s

ma 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!