Motormosásnál mennyi az esély arra hogy valami gondot okoz a mosás?
Szívárog a benzines autómból az olaj, viszem szerelőhőz a napokban.
A szerelőm mondta hogy mielőtt megyek vigyem el egy motorormosásra, hogy lássák honnan jön az olaj, meg gondolom hogy ők se legyenek fülig olajosak szerelés közben.
Kerestem a közelben egy automosót ahol van motormosás 6000 ft.
Holnap elmegyek oda, vajon lesz gond?
Aki már mosatott motort azok tapasztalatai érdekelnének igazából...
Elvileg nem kéne gondot okoznia. Gondolom a cég, amelyik bevállalja ezt, garanciát vállal a munkájára.
Bár elvileg az olajfolyás lemosása és pontos helyének megállapítása a szerelő dolga lenne szerintem.
Gondolom, ha ez ennyire rizikós lenne és gyakran okozna kárt akkor nem vállanák el az autómosók ezta melót.
Igazából szerintem a szelepfedél alól szívárog lassan lefelé az olaj, a motor váltó felőli oldala az ami nagyon olajos, gondolom ezt alulról fogják lemosni, mert a mosóban érdeklődtem telefonon, és azt mondták hogy ha van a motor alatt valami takaró elem azt vegyem le mert aknából fogják lemosni.
Én abban bizom hogy már pár autót csak mostak igy...
Na majd elmesélem mi lett:)
"azt vegyem le"
Ne haragudj, de mi az hogy te vedd le? Mire fel kérik el akkor a pénzt?
Meg mi az hogy a szerelő azt mondja mosd le a motort?? Ez az ő dolga lenne baszki :D
Amugy nincs mit levenni, ez egy majd 20 éves suzuki aminek nincs a motorra szerelve semmijen cucc alul:)
Én is meglepődtem mikor a szerelő mondta hogy mosassam le, de vagy 20 éve hozzájárok, gondolom tudja mit beszél, eddig sose volt baja munkájukkal.
"Bár elvileg az olajfolyás lemosása és pontos helyének megállapítása a szerelő dolga lenne szerintem"
Mikor a motoron már mindenütt centi vastagon áll az olajsár, a szerelő sem tudja megállapítani, honnan indult a probléma. Ilyenkor érdemes lemosni és elölről kezdeni a ganaj kialakítását, akkor jobban látható, hol jelenik meg az első nyom. Ezt akár ők is elvégezhetik valahol, de ha a tulajdonosnak van egy tuti helye rá, ő is lemosathatja.
Nem mellékesen: a hagyományos, "sterimóval leveretem, oszt' kész" motormosás macerás dolog, mert ahogy előttem is mondták, van, hogy beázik egyik-másik csatlakozó. Esetleg olyan is lehet, hogy a trafósorhoz jut be a víz és az elöregedett szigetelés miatt össze-vissza szikrázik. De tulajdonképpen bármelyik elektromos alkatrész okozhat meglepetést. Ezt megkeresni és elhárítani nagyon hosszadalmas, pepecselős feladat. Ezért a szerelők szeretik inkább áthárítani a kedves ügyfélre: sz**jon vele ő. Ők is meg tudják tenni, csak az rezsióradíjért történik, aztán a kedves ügyfél hanyattesik a számlától.
Persze van bolondbiztosabb módszer, mikor Brigéciollal vagy egyéb oldószerrel, ecseteléssel, keféléssel, óvatosan takarítják a motorteret, de az is ugyanannyi idő, mint az ötperces magasnyomású mosós veretés után megtalálni és kiszárítani az összes beázott csatlakozót, ráadásul azt nem lehet áttolni a kedves ügyfélre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!