Mosás után nem indul az autó, mi lehet a baj?
Sziasztok! Mai nap tankoltam a Ford Mondeo 2.0 Benzinesembe 95 benzint (az adott kúton már többször is tankoltam) el mentem le mosni az autót plusz használtam előtte is, semmi probléma nem volt.
De mosás után nem indul.
Gyönyörűen erőteljesen teker de semmi.
Beázni nem ázott be semmi, motortérbe por száraz minden.
Gyertyákat ki vettem, takarítottam de semmi.
Mi lehet a gond?
Gyertyák szárazak?
Megy a benzinszivattyú indítózás előtt? És utána?
Hallani?
Nem ázott be a légszűrő?
Nekem azt mondták hogy mosásnál ne nyomjak arra felé vizet, ahol szívja be a levegőt a légszűrő, mert bezúdulhat oda a víz.
Minden csont száraz, a levegőszűrő is, viszont voltak levegő problémák az autóval, mivel Sportlégszűrő van fent. Levegőszűrő miatt nem tudna indulni egy autó?
Ha esetleg amiatt nem indul, azt honnan tudhatnám meg?
Ha indítózom és fel engedem a kuplungot sebességbe akkor az autó megukrik és gurul előre, de sajnos nem indul..
Remélem nem rossz minőségű üzemanyag miatt...tankolás előtt jött ment az autó hibátlanul, tankolás után kb vezettem vele 15 kilométert, majd pihent az autó 1 órát, elindultam vele a mosóba (1.5 km) majd mosás után nem indult...
Annyi még, hogy menet közben pl 30-40 Km/H nál 3-as sebességbe oda nyomtam neki és dadogott/rángatott az autó.
Ugyanúgy pl 50-60 Km/H nál is mikor ötösben oda léptem neki
Valami azt súgja, hogy üzemanyag hiánya van, erre utal, hogy amikor több kéne neki (intenzív gyorsítás), akkor nem megy.
Nem tudom hogy kéne rájönni.
Előzőre visszatérve, a gyertyáknak száraznak kellett volna lennie.
Nem tudom hogy történhetett volna valami mosásnál.
Ez a km. futás kb. elég arra, hogy a "rossz" benzin elérjen a motorig..
Ha lehúzol egy gyertyapipát, megszólal a Check Engine..
Csak tapogatódzom..
Netán hidegindítót a légszűrőbe..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!