Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mosás után nem indul az autó,...

Mosás után nem indul az autó, mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Mai nap tankoltam a Ford Mondeo 2.0 Benzinesembe 95 benzint (az adott kúton már többször is tankoltam) el mentem le mosni az autót plusz használtam előtte is, semmi probléma nem volt.

De mosás után nem indul.

Gyönyörűen erőteljesen teker de semmi.

Beázni nem ázott be semmi, motortérbe por száraz minden.

Gyertyákat ki vettem, takarítottam de semmi.

Mi lehet a gond?

aug. 28. 19:09
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Ha azzal kísérletezel ,hogy indítózás közben sebességben felengeded a kuplungot és így ugráltatod az autót, akkor nincs miről beszélni.

Na meg hogy 50-60-nál ötödikben odaléptem??? Pffff.

aug. 29. 10:09
 12/25 A kérdező kommentje:

11/11 ugy ertem hogy odaléptem, hogy nem tartottam a sebességet hanem a gázra tapostam, hogy gyorsuljon az autó. Ez egy 2.0 benzines 150 lovas autó 5 sebességgel, Ötödikben is megindul, nem egy rakéta, de ha mondjuk 80-90 re akarok menni nem kell vissza váltsak. Így dadogott be amit ezelőtt sosem csinált.

Azért engedtem fel a kuplungot indítózásnál, hátha úgy beröffen, nem azt gyakoroltam órákig elhiheted.

aug. 29. 11:59
 13/25 anonim ***** válasza:

Nem oktatni akarlak, csak jeleztem, hogy 50-nél ötödikben nem így kell gyorsítani.

A másik pedig:

adott a problémád, hogy az autó üresben (értsd terhelés nélkül) sem képes beindulni.

Na akkor képzeld el, ha sebességbe teszed, majd indítózás közben rákuplungozol, mekkora plusz terhet raksz rá?

Semmi esélyed nem lesz az elindítására.

Arról nem is szólva hogy az önindítót, a kuplungot, a féltengely csuklókat és a motor/váltó bakokat mennyire rongálod vele.

aug. 29. 12:50
 14/25 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy nem jó neki, de úgy voltam vele 1 próbát megér és 2 ilyen megpróbálás ami kb 3-4 mp nem tesz nagy kárt.

Tudom, hogy nem úgy kell gyorsítani, csak mivel Hármasban is produkálta így megnéztem Ötösben is és ugyanazt tapasztaltam.

Majd most fogok venni hidegindítót hátha..

Szerintem le engedem az üzeamanyagot is és teszek bele valami prémiumot, mert ha ezek közül egyiksem, akkor lehet az ECU meghalt, bár mint írtam, hibakód nincs, se műszerfalon sem gépre rádugva.

aug. 29. 13:21
 15/25 krwkco ***** válasza:

Ha alacsony fordulaton nagy gázra rángat a motor, az többnyire gyújtáshiba. Legömbölyödött gyertya elektródák, áthúzó kábelek vagy belül meggyengült trafó.

Focusnál előfordul, hogy a fagydugó átrozsdásodik és a gyertyák nedvességben állnak. Vagy ugyanez az ablakmosó spricni szivárgása miatt.

aug. 29. 14:08
 16/25 anonim ***** válasza:

Elfelejtettem írni tegnap, hogy valami ilyesmi volt nekem is, amikor betankoltam a Hyundai i40 2.0 benzinesbe és sokáig indítózott, ingadozott az alapgáz, rángatózva húzott.

Pánikolva mentem a legközelebbi szervizbe, ott gépre tették és csak annyit irt ki a gép hogy nem kap megfelelő minőségű benzint ill. kevés volt a nyomás a benzinpumpában vagy micsodában.

Pedig mindig csak prémium benzint tankolok, csak éppen akkor kifogtam egy ócska kutat a közelben, mert lusta voltam menni odébb.

A szervizben adtak nekem "Liqui Moly 5129" adalékot hogy ezt öntsem bele, de én nem mertem, mert nem hittem ilyen varázsló löttynek, így mondtam öntsék be ők, hogy ők legyenek majd a felelősek, ha még jobban rossz lesz.

Beleöntötték és mondták hogy egyhuzamban legalább menjek vele 150 km-ert. Úgy is egy ilyen út előtt álltam, így elindultam és fokozatosan javulni kezdett az autó, úgy 40 km után. Haza érve teljesen megszűnt a probléma az autó hibát sem jelzett (Check Engine) a műszerfalon.

Azóta csak OMV kúton tankolok 100-as benzint!

Szerintem ha beleöntöd, egy próbát megér, rosszat nem teszel vele.

Milyen kúton tankoltál?

aug. 29. 17:54
 17/25 A kérdező kommentje:
Utolsó, hát nagyon silány kúton, nevét sem tudom..itt a kisvárosomban van egy gyár telepen, de sajnos féltem nem érek el messzebb lévő kútra és ott tankoltam, kb előtte 1-2x tankoltam ott 2-3 litert csak (fünyíró/fűkasza és ha maradt a maradékot a kocsiba öntöttem) de most 7.000 forint értékbe tankoltam 590 volt a benya, hát holnap kipróbálom amit írtál, és idáig is Köszönöm Minden kedves válaszolónak!
aug. 29. 22:41
 18/25 A kérdező kommentje:

Gyertyák cserélve, benzin adalék/tisztító hozzá adva, főtengely jeladó valamint vezérműtengely jeladó átnézve, hibakód ugyanúgy nincs, még mindig nem indul...

Szerelő rá nézett, mondta hogy minden apránként ki kéne mérni és talán úgy

Már teljesen Hihetetlen...

aug. 30. 16:51
 19/25 anonim ***** válasza:

Az jutott eszembe, mert felmerült ECU hiba is, hogy "szóra kéne" bírni, hogy adjon már valamit..

1 gyertyapipa lehúz, vezérmű tengely jeladó lehúz, azért, hogy "mondjon" már valamit.

aug. 30. 17:24
 20/25 A kérdező kommentje:
Tehát vegyem le a vezérműtengelyt, hogy ad e hibakódot és ha netán nem akkor valszeg ECU probléma? Nem is gondoltam erre, koszi!
aug. 30. 21:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!