Elektromos vagy 4T robogó?
Melyik a jobb, az elektromosat érdemes venni?
Mit jelent a grafen és az olomsavas?
Ez egy olcsóbb, ez jó lehet városba vagy ink belsoegesu?
Ez az olomsavas
Ez a grafen
Ez a belső egesu:
Hány km-t tenne meg egy évben? Mennyi ideig tartanád meg? Mi a teljesítmény igény, alföldi falun belül futna vagy minden nap hegymászás várja?
A grafén azért drágább, mert kb dupla élettartammal rendelkezik a sima ólom-savas akkuhoz képest. Azért a benzines blokkok élettartama is véges.
Használt nem jöhet szóba?
Használt jöhetne szóba ha megbízható személytől van.
Egy évben nem sok pár száz esetleg 1000 km szerintem amit mennek vele mert csak hobbiból kellene meg persze akkor már megyek olyan helyre is ha megvan ahova mennek kocsival de eljutnek robogóval is.
Városban mennek vele és a kulvarosban ilyen vidéki jellegű helyen.
Picit tartok az elektromostol csak azért néztem a jóval drágább benzineset.
Köszi
Csak annyit mondanék a benzines robogók fikázóinak, hogy az elmult több mint 70 év alatt az utca emberei nem süketűltek meg a kipufogók hangjától, nem fulladtak meg a gáztól, sőt még várni sem kellett hogy mikorra töltődik föl az akkumulátora.
Aki pedig azt állítja hogy egy ötvenes nem elég dinamikus, az nem ült még rendes robogón.😉
Elektromos veszélye szerintem akkor az lenne, hogy a sok állásban romolhat az akku állapota, ezeknek az a jó, ha gyakran elő vannak véve és mozgatva, több hónapos szünetekkel nem ajánlanám.
4 üteműből néznék olyat, ami gyakoribb márka, 10 év múlva is lesz hozzá alkatrész és élni fog a gyár. Hasznaltauto.hu/kereso/motor oldalon tudsz szűkíteni 4 ütemre és évjáratra is, van Piaggio, Suzuki, jópár Honda Dio és Tact is hirdetve. Esetleg az elterjedtebb olcsó márkákat venném még ide, ha jó konstrukció, ez is mindig típus és évjárat függő dolog - Kymco, Keeway mondjuk. Persze érdemes leinformálni, melyik blokk megbízhatóbb.
Ajánlom ezt a fórum topikot még tájékozódás és kérdezés céljából, ide tapasztalt robogósok szoktak írni, biztosan lesz pontosabb javaslatuk, mi a legjobb vétel ennyi pénzért: [link]
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!