Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ez mégis mi volt?

Ez mégis mi volt?

Figyelt kérdés

Sziasztok, kezdem az elejétől.

Családban van egy seat cordoba 1.4 es motorral ami nehezen indult.

Nekem egy skoda fabiam van szintén 1.4es motorral.

Akkumulátor tesztet csináltam hátha az akksi miatt indul nehezen. Ezt úgy csináltam, hogy a két autó akkumulátorát felcseréltem.

Seat: 12V, 60ah

Skoda: 12V, 45ah

Addig minden rendben volt, amíg a seat indult. Viszont az enyémet indítva, abban a pillanatban hogy a gyújtás után elkezdtem tekerni az önindítóval, minden áram elment az autóból. Az óra, a km állás, minden. Olyan volt mintha nem is lenne akksi benne. Kb 10mp múlva visszajött az áram.

Miután gyorsan felnyitottam a motorháztetőt, láttam hogy a pozitív saru nem volt teljesen meghúzva, lifegett rajta. Maga a saru fent volt rendesen, viszont ez a fixáló izé laza volt. Ettől lehetett a probléma? Kétszer csapta így le magát egyébként.

Én arra gondoltam hogy amikor az önindító elkezdte tekerni akkor meglazult a saru fixálója. Ez logikus lehet? Egyébként kb 5ször beindult mindenféle tünet nélkül.

Azóta semmi hibakód, és működik minden.

Köszönöm előre is!

jan. 2. 16:46
 1/10 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
56%
Lehetséges hogy a saru volt a laza de az is lehet hogy az akksi már annyira gyenge hogy áramot sem nagyon tud leadni az autónak.
jan. 2. 16:57
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Az nem lazul fel az inditástól, te voltál az aki szarul tetted fel és nem húztad meg.

Pedig ettől egyszerűbb műszaki dolog nem létezik hogy 2 csavart meghúzz.

jan. 2. 17:06
 3/10 anonim ***** válasza:
És meg húztad rendesen a csavart???
jan. 2. 17:10
 4/10 A kérdező kommentje:
Mostmár meghúztam rendesen a csavart. Előtte azért hagytam lazán mert úgy voltam vele hogy ha maga a saru rajta van feszesen akkor egy próba erejéig jó lesz.
jan. 2. 17:19
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem túlzás egy laza akkusaruról ilyen novellát írni.
jan. 2. 17:28
 6/10 tothp ***** válasza:
Elég sok amper szeretne ott átjutni indításkor. Még akkor is lehet laza, ha egyébként kézzel meg sem tudod könnyen mozdítani.
jan. 2. 19:32
 7/10 anonim ***** válasza:

"...úgy voltam vele hogy ha maga a saru rajta van feszesen akkor egy próba erejéig jó lesz."

Hát, nem lett jó.

Legközelebb húzd meg rendesen, mert indítózáskor többszáz amper szaladgál a sarukon, ráadásul a motor is mocorog ide-oda.

jan. 2. 19:39
 8/10 A kérdező kommentje:

Jó, igazatok van, hanyag voltam, és valóban nem kellett volna regényt írnom. Lelkes 20 éves amatőr vagyok az autók terén. Youtube segítségével szerelgetem magamnak ha baja van 😂.

De ettől nem lett baja semminek ugye? Kell aggódnom?

Köszönöm szépen a válaszokat!

jan. 2. 20:01
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha jól értem arról van szó, hogy valami elemi dolgot nem úgy csináltál ahogy kellett volna, és ezért elszenvedted ennek a következményeit.

Ezekután még voltál olyan balga, hogy ezt publikálta is, amire természetesen jöttek a válaszok.

Most lezárásképpen próbálsz jópofizni, hogy aggódsz, lett-e valakinek ettől baja.

Nem biztos hogy a segítői szándékot így kell megköszönni. 😔

jan. 2. 20:43
 10/10 A kérdező kommentje:
Visszacseréltem a két akksit, jól megy mindkettő. Tényleg köszönöm a segítséget mindenkinek!
tegnapelőtt 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!