Mitől ekkora az eltérés szervókormányok között? Vezettem már pár autót: Vw, Ford , Suzuki, Opel, Skoda , Audi. Pl Golfba , Opelbe kis ujjal nulla erőkifelytèsel forgott. Forbdba , Suzukiba pont ellenkezőleg, sokkal több erőkifejtès szükséges.
Figyelt kérdés
Hosszabb úton a nehezebben forgó kormányok fárasztóbbak , kényelmetlenebbek tudnak lenni. Ezen lehet valahogy változtatni? Pl egy Ford esetében? Vagy el kell fogadni, hogy ezek ilyenek gyárilag.dec. 21. 12:30
2/8 anonim válasza:
A gumin is múlik, hogy mekkora erőt kell kifejtened a kormányra, ugyanazon méret mellett a szezonális gumiváltásnál is észrevenni. Amúgy meg szerintem nem annyira jó ha túl könnyű a kormány, és ezt az autógyártók is tudják, ezért általában sebességfüggő is a rásegítés, és nagyobb sebességnél, már levesz belőle az elektronika. Hidraulikus szervós esetén meg érdemes időnként lecserélni az olajat, utána észrevehetően jobb szokott lenni.
3/8 A kérdező kommentje:
Csak azért kérdezem, mert Golfról váltottam Fusionra és utóbbinak jóval több erő kell a forgatáshoz és pl egy 200km út végére fizikailag elfáradok , Golf esetében nem volt ilyen. Vezettem focust is, ott is ugyanezt éreztem.
dec. 21. 12:48
4/8 anonim válasza:
Tudod kérdező, ilyen esetben azért egy másodvéleményre is kíváncsi lennék, mert lehet alapban ilyen, és csak neked nehéz, de majd megszokod. Persze a rosszabbik eset ha gond van a szervóval, na ezért kellene másnak is megnézni, lehet csak elég neki egy olajcsere. Anno apám F Astrája volt ilyen, amin mintha nem is lett volna szervó, aztán 2-3x leszívtam a tartályból a szervóolajat, kapott frisset, és fokozatosan megjavult.
5/8 anonim válasza:
Van eltérés persze, ezt én is tapasztalom. Attól függ, hogy hangolják, milyen megoldást alkalmaznak.
Még egy márkán, típuson belül is vannak eltérések. Pl. a K Astra elektromos szervója nekem eleinte furcsa volt, hogy olyan "lötyögős". Pl. pályatempónál egy kicsit megmozdul a kezem már libben is arrébb az egész autó. Persze megszokható, csak furcsa volt a H Astra sebességfüggő elektrohidraulikus rendszere után. Az direktebb volt, volt ellenállása.
6/8 anonim válasza:
80 féle dologtól függ:pl. milyen szervó van benne, jól működik-e, gumi milyen mintázatú, milyen méretű, milyen állapotú, mennyire van felfújva stb. Így nagyon nagy eltérések lehetnek 2 autó között.
7/8 anonim válasza:
Hosszabb úton fárasztó a szervókormány? Még ha parkolást mondanál...
8/8 A kérdező kommentje:
Városba araszolásra gondolok.
dec. 24. 18:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!