Nagyon nehezen megy a vezetes, jart mar valaki hasonlo cipőben?
Nekem először sikerült a vizga, plusz órákat sem vettem, folyton dicsért az oktatóm, aki nem kispályás oktató, 90-es évektől dolgozik. Kocsim viszont nem volt, évekig nem vezettem. El is felejtettem, hogy nekem van jogsim amikor az új munkahelyen el kellett kezdenem vezetni. Na az annyira jól ment, hogy vissza kellett mennem az autósiskolába és kb az alapoknál újra kezdeni, mert alig bírtam elindulni a kocsival 😅
Aztán belerázódtam megint 3 óra után. Szóval kell egy kis rutin és minden jó lesz. De félni, szorongatni és bizonytalannak lenni nem jó a forgalomban. Ha valaki rosszul vezet az egy dolog, rengeteg ilyen ember van. de ha valaki félve vezet annak tényleg nem szabad kormány mögé ülni.
Oktatód is azt mondja, hogy megragadtál egy szinten és nem tudsz fejlődni? Parkolás pl. pont olyan dolog, amihez néhány szerencsésnek jó érzéke van, de a többségnek az gyakorlás, és ha szétnézel a nagyvilágban, nagyon sokat 10 év rutinnal sem feltétlenül képesek rá normálisan.
Oktatódra figyelj, ne a saját szorongásodra. Szorongva nem lehet figyelni, márpedig közlekedés közben egyszerre elég sok dologra kötelezően figyelned kell. Ne csak vezetgetni járj az órákra, hanem aktívan tudasosítsd magadban az óra időtartamán kívül is, hogy miben hogyan kell fejlődnöm. Gondolom az órák végén az oktató összegzi, miket rontottál el. Akkor ért valamit az az óra, ha a következő órán már nem ugyanazokat rontod el.
Én 40után próba-szerencse alapon megpróbáltam, de tudtam, hogy nem fog sikerülni. Kb 70óra vezetés és 3. próbálkozásra mentem át, de addigra éreztem is már a dolgokat. Egyébként kis szerencse is kell, mert én szerintem a legszarabb vezetésemre (magamhoz képest) kaptam meg a vizsgát, a 2. alkalom szerintem jobb volt és azon mégis megbuktam, vizsgabiztos függő.
Vegyél órákat és azt gyakorold ami tudod, hogy nem megy és egyszercsak eltűnnek.
Meg nem tudom te hányszor vezetsz, de én heti 3-5x vezettem 2 órát, én heti 1-2nek nem látom érteomét sem.
köszönöm a válaszokat!😊
1: én is ezt éreztem több mint egy év kihagyás után, mintha a 0rol kezdtem volna
2:nem, az oktatóm ma is mondta, hogy fejlődök, 40 éve oktat, ugyhogy azzal nyugtatom magam, hogy látott mar rosszabbat is talan😂 igyekszem nagyon figyelni ra, tenyleg nagyon jol magyaraz, probalom mindig atgondolni a hibakat es figyelni rajuk legjobb tudasom szerint minden telhetot megteszek de sajnos igyis nagyon neheznek erzem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!