Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért ilyen drágák a használta...

Miért ilyen drágák a használtautók?

Figyelt kérdés

A Suzuki s crosst és Vitarát nézegetem gl+ felszereltségben.

Használtan 2-3 éves autók olyan 7-7,5M körül vannak 20-30ezer km körül, ezekkel azért már mentek bőven.

A lényeg, hogy az új megoldható lenne bőven 8M Ft-ból, úgy, hogy benne van a forgalomba helyezés is és még egy vonóhorog is +metálfény (szalonautó).

Amúgy semmi gond azzal, hogy 20-30ezer km van egy autóban, hanem nem nagyon éri meg az miatt a pár 100ezer Ft különbség miatt a használat venni.

Ha mondjuk van egy Vitara 7,2M Ft, 25 ezer km, erre rájön pluszba az átírás, friss szerviz (azt sem nem tudatjuk mikor mit cseréltek benne), vonóhorog költsége (ami a suzuki szervizben 300ezer Ft műszakival), az újnál 4 év műszakit adnak, így meg ami van még az autón, az újnál több a garancia is és a gumik is újak. Így nem sokkal lesz olcsóbb a használt.

Azt bírom mikor megkérdezem a használtat van e sérülés? - Nincs semmi a válasz. Alkuképes az ár? -Igen.

Mikor odamegyek megnézni akkor meg: -Itt van egy kis parkolási karc a lökhárítón, de nem vészes. (Egy kis sérülés javítás lehet 100ezres tétel is). Mikor megkérdezem: Mennyit enged az árból? - Semmit, mert jön majd más is a héten.

Néztem amúgy a régebbi sx4 S crosst is, ezeknél az 5-6 évesek 80ezer km körül 5,5M körül vannak, de inkább 5,8M-tól vannak a keveset futottak. Ennyi km-nél azért már komolyabb költségek lesznek a kopó alkatrészek nagyrészét cserélni kell már, így árban megint jobb vétel a 7 milliós, ahhoz meg már nem kell sok az újhoz.

dec. 16. 13:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Kereslek-kínálat.
dec. 16. 13:17
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém nem drága szerintem. 5éves kb. 100000km-es 4.5milliót talán ér, egy új modell frissítés utáni 10millió lenne.
dec. 16. 13:22
 3/12 anonim ***** válasza:
88%
Azt vágod, hogy 3-7 évig márkaszervizbe kell hordani az új autókat a garancia miatt és minden hibás alkatrészt, olajat stb. cserélnek ha kell hanem?
dec. 16. 13:26
 4/12 anonim ***** válasza:
87%
Igazából garancia lejárta után közvetlenül legjobb egy autót megvenni, hisz már nem kell hordani a 100 ezer ft olajcserékre és társaira. Persze ha valami tönkremegy az baj, de reménykedni lehet hogy ami tönkre akart menni, az garanciaidő alatt tönkrement. Karbantartás akár otthon is megoldható.
dec. 16. 13:31
 5/12 anonim ***** válasza:
30%

Miért kell mindenből alkudozni????

Én az ilyeneket egyből elküldeném a fenébe.

dec. 16. 14:23
 6/12 anonim ***** válasza:
72%
100 ezer ft egy olajcsere? :O
dec. 16. 14:27
 7/12 anonim ***** válasza:
60%
20-30k semmi futást nem jelent. Így áraz a piac. Nem kötelező megvenni
dec. 16. 14:30
 8/12 anonim ***** válasza:
#6 garancia időben, márkaszervizben igen ennyi vagy több éves reviziónak nevezve.
dec. 16. 15:35
 9/12 A kérdező kommentje:

#5 Nem mindenből kell, ezért szoktam megkérdezni, mert egy újhoz képest drágának találom a kínálatot, általában az újból is lehet alkudni (pl. ha máshol olcsóbb) van mikor jó az ár, de a kereskedők lecsapnak rá. Ha pedig sérült az autó vagy pont lejár a műszaki, akkor is illik engedni az árból.

Az olajcsere márkaszervizben valóban horror áron van, még 'hulladék kezelési költséget' is kiszámláznak.

Nekem van szerelő ismerősöm (nem 'Józsibá' típusú, rendes műhelye van), ezért a régebbit csak odavinném, de az újat a garancia miatt a márkaszervizbe. A 20-30ezres autón is még van garancia.

Bár szerintem ha van garanciális hiba azt is kimagyarázzák valahogy.

dec. 16. 16:14
 10/12 anonim ***** válasza:
#9: Persze, hogy felszámolnak, mert kezelni kell a hulladékot. Józsibá megoldja, mert eltüzeli az olajkályhában a műhely, vagy a háza fűtésére, de a márkaszervíz ezt nem teheti meg. Ilyenekért nem a szervízt kell hibáztatni, hanem belátni, hogy a környezetvédelem fontos, akinek autója van, annak valamiféle kompenzációval kell élnie a bolygó megóvása érdekében. Cserébe morfondírozhat azon, hogy a magyar szabályozás vajon mennyire életszerű és igazságos.
dec. 17. 07:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!