Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mekkora a különbség 50 és...

Mekkora a különbség 50 és 125cc között?

Figyelt kérdés
Eddig egy 50cc 4t robogom volt, viszont most szeretnek venni egy yamaha ybr 125. Mekkora lesz a különbség? Illetve a ybr elég városba es ritkan országútra? Illetve ha a robogot is nagyon elveztem, szerintetek ez is élvezhetô lesz?

dec. 15. 21:05
 1/10 anonim ***** válasza:
37%
Nagyon gyerekes kérdést tudsz feltenni.
dec. 15. 21:20
 2/10 anonim ***** válasza:
61%

75cc

Amúgy annyi, hogy a 125 már nem használhatatlanul gyenge és lassú. Az már talán hozza a literes régi swift szintet.

dec. 15. 21:27
 3/10 anonim ***** válasza:
63%

Nem egetrengető a különbség de azért meg lehet érezni.

Ez pont arra való amit írsz. Városban, kicsit országúton.

Szerintem élvezhetőbb lenne mint egy robogó de ez szubjektív.

dec. 16. 07:23
 4/10 anonim ***** válasza:

Egy gyenge négyütemű 50-es robogóhoz képest nyilván érezhető különbség lesz egy nagyobb köbcentis váltós, de csodát nem kell várni. Talán GPS szerint 100 km/h körüli végsebesség agyonverésig pörgetve, 75-80 km/ körüli utazósebesség, ahonnan a gyorsulás már rohadt szenvedős, ezért ha lakott területen kívül meg kell oldani egy szituációt (pl. gyors előzés), akkor meg vagy lőve. Városon belüli rohangálásra jó, de arra kisrobogók is tökéletesek.

Ha az életkorod megvan, akkor tedd le az A2 vagy a korlátlan jogsit, és vegyél nagyobb hengerűrtalmút, amivel hosszú évekig elleszel városon belül és kívül is.

dec. 18. 18:30
 5/10 anonim ***** válasza:
Mondjuk azért az sem mindegy hogy 50 kilósan ül fel valaki egy ekkora motorra, vagy 120 kilósan. Ezt így zárójelben megjegyzem.
dec. 18. 18:38
 6/10 anonim ***** válasza:

"az sem mindegy hogy 50 kilósan ül fel valaki egy ekkora motorra, vagy 120 kilósan"

Ebben a kis köbcentis punciköszörű kategóriában majdnem mindegy. Nyilván 120 kilós malackaként kevés 50-es robeszon fogod kényelmesen érezni magad, ahogy 50 kilós törpeként nem igazán fog leérni a lábad egy supermotóról, de sebesség tekintetében mindegy. Ha sportosabb idomok vannak a punciköszörűdön, akkor talán 115-120 km/h is kierőltethető belőle (pl. YZF-R125), ha meg inkább endurós, nakedes a sztori, akkor 100-110 km/h. Ennyi a különbség: jelentéktelen.

dec. 18. 18:55
 7/10 anonim ***** válasza:

így van !!!

gyorsulasnal számít a pilota test sulya de vég sebességben semmit

max lassabban éri el a motor a vég sebességet nehezebb pilótával de az idomok fogják eldönteni h hol a vége

dec. 18. 19:04
 8/10 A kérdező kommentje:
és ha utast viszek, akkor azért városon belül lehet vele normalisan menni? Nem lesz hozzá gyenge?
dec. 19. 09:57
 9/10 anonim ***** válasza:

Én A1 kategóriával sose szerettem magam mögé utast ültetni még városon belül se. Anno a 125-ös Hondámmal átvittem barátnőmet a 8. kerületből a 9. kerületbe, és bőven elég is volt a kaland.

Kisvárosban/faluban elhanyagolható forgalomnál, 40-50 km/h gurulásnál oké lehet, ha nem kell gyakran megállni, nem kell furakodni a sorok között (stb.), de én tényleg nem erőltetném.

dec. 19. 14:45
 10/10 anonim ***** válasza:

50es 4t után azért jó lesz ám! Városban simán dinamikus, országúton kB tartod a tempót.

Én 100 kilós "kandisznóként" azért legurultam párszor a strandra egy 125 váltóssal a csajommal, alkalmas rá, de tény, hogy két fő már komoly kompromisszumokal jár A1 katban.

dec. 20. 19:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!