Melyik a legjobb motorolaj márka?
Nincs értelme azon pörögni melyik a legjobb. Nem minden motornak ugyan az az igénye így nincs legjobb sem. Megnézed hogy a tiédbe mi az elvárás és olyan olajat vásárolsz megbízható forrásból ami megfelel azoknak a szabványoknak. A legfontosabb a gyári csere periódust elkell felejteni és sűrűben kell cserélni,sűrűb olajcserével sokkal jobban kíméled a motort mint ha betartod a gyári előírást és megveszed a leges legjobbank kikiáltott olajat méregdrágán.
Én pl autóban max 1év vagy pedig 10 ezer kilométerenként cserélem,benzinben dieselben egyaránt. Motorban pedig tavasszal szezon előtt kicserélem akkor is ha csak 3000-ret mentem vele,a max km pedig 6000km és csere.
Szerintem ezt senki nem tudja neked megmondani
Amugy az tény hogy képes két ugyanolyan viszkozitású és teljesítményszintű motorolaj egy azon autóban máshogy viselkedni
Pl: Nekem volt hogy olajcsere után megnőtt az olajfogyasztás, aztán a következő évi olajcsere után meg visszaesett az olajfogyasztás
Nyílván más márkájú olaj került bele, de az hogy jobban ette az egyik olajat nem jelenti azt hogy az rosszabb volt.
Pl: Sokan azt hiszik az a jó motorolaj ami sokáig nem sötétedik koszolódik el, pedig hááát a motorolaj egyik funkciója a sok közül hogy a kormot koszt magában tárolja és ne rakódjon le a motor alkatrészein.
Nincs legjobb olaj!
Nincs olyan hogy "legjobb", minden motorolaj a legjobb a maga nemében. Az adott autóhoz kell nézni hogy melyik hozzá a megfelelő. Szerintem ezek közül mindegyik jó minőségű: Castrol, Fuchs, Liqui Moly, Mobil, Motul, Petronas, Shell, Total, Valvoline.
Itthon szerintem nem kell hamisítástól tartani ha csak nem valami "okosba" vagy Aliexpressről beszerzett olajat használsz.
"Itthon szerintem nem kell hamisítástól tartani ha csak nem valami "okosba" vagy Aliexpressről beszerzett olajat használsz."
Nehogy azt hidd! Mikor az autósboltban 12 ezerért kapsz 4 liter Castrolt, és még egy olajszűrő is jár hozzá, akkor abban biztos lehetsz, hogy hamisítvány.
Már 11 évvel ezelőtt is 3-ból 2 olaj hamis volt
Azért ez 11 éves cikk.
Pont ezért valtoztattak a boltok a beszerzésen.
Nagyon sok közvetlenül a gyártótól rendelni.
Kauffee, zsu, filterabc
#7 A Castrol olajokon van hologramos jelölés amennyiben valódi a termék. A Total olajoknál pár évvel ez előttig még zárjegy volt a kupakon, olyasmi mint az alkoholos üvegeken, azóta alatta van egy fólia ami e célt szolgálja.
De mint mondtam, biztos forrásból kell venni amelyet a hatóságok is ellenőriznek, nem zugműhelyekből "okosba".
És ahogy te is mondod, az olcsó ár plusz ajándék kerülendő mert az tuti hamis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!