Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik a legjobb motorolaj márka?

Melyik a legjobb motorolaj márka?

Figyelt kérdés
Castrol olajról azt hallottam, hogy szeretik hamisítani itthon.
ma 20:12
 1/10 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem a Total az ár/érték aránya miatt.
ma 20:21
 2/10 dirtboy ***** válasza:

Nincs értelme azon pörögni melyik a legjobb. Nem minden motornak ugyan az az igénye így nincs legjobb sem. Megnézed hogy a tiédbe mi az elvárás és olyan olajat vásárolsz megbízható forrásból ami megfelel azoknak a szabványoknak. A legfontosabb a gyári csere periódust elkell felejteni és sűrűben kell cserélni,sűrűb olajcserével sokkal jobban kíméled a motort mint ha betartod a gyári előírást és megveszed a leges legjobbank kikiáltott olajat méregdrágán.

Én pl autóban max 1év vagy pedig 10 ezer kilométerenként cserélem,benzinben dieselben egyaránt. Motorban pedig tavasszal szezon előtt kicserélem akkor is ha csak 3000-ret mentem vele,a max km pedig 6000km és csere.

ma 20:27
 3/10 anonim ***** válasza:
Szerintem ilyen nincs, legalábbis tömeggyártásban nincs kiemelkedően jó, csak túlreklámozott és emiatt drágább. Egyszerűen a gyártó által jóváhagyottat kell választani. Motoromban én is olyant használok amit a gyárban is töltenek bele, Ecstar-t, amiről előtte nem is hallottam, de a váltón érezni, hogy jobb mint a Mannol és a Motul amit előtte próbáltam, más motorba, autóba, meg másmilyen márka lehet a tuti.
ma 20:28
 4/10 Mad Max2 ***** válasza:

Szerintem ezt senki nem tudja neked megmondani

Amugy az tény hogy képes két ugyanolyan viszkozitású és teljesítményszintű motorolaj egy azon autóban máshogy viselkedni

Pl: Nekem volt hogy olajcsere után megnőtt az olajfogyasztás, aztán a következő évi olajcsere után meg visszaesett az olajfogyasztás

Nyílván más márkájú olaj került bele, de az hogy jobban ette az egyik olajat nem jelenti azt hogy az rosszabb volt.

Pl: Sokan azt hiszik az a jó motorolaj ami sokáig nem sötétedik koszolódik el, pedig hááát a motorolaj egyik funkciója a sok közül hogy a kormot koszt magában tárolja és ne rakódjon le a motor alkatrészein.

Nincs legjobb olaj!

ma 20:47
 5/10 anonim ***** válasza:
Szerintem Motul és a Liqui Moly, de lehet hogy a reklámok és az ára miatt hiszem ezt. Nekem a Motul bevált. Ezzel szemben Mannollal behallt a motor az autómban. Ez is lehet csak szerencsétlen, nem fogja neked megmondani senki mi a legjobb. Mondjuk tesztek vannak a neten, youtubeon, azokat nézegetheted, Motul a legjobbak között szokott teljesíteni.
ma 21:03
 6/10 anonim ***** válasza:

Nincs olyan hogy "legjobb", minden motorolaj a legjobb a maga nemében. Az adott autóhoz kell nézni hogy melyik hozzá a megfelelő. Szerintem ezek közül mindegyik jó minőségű: Castrol, Fuchs, Liqui Moly, Mobil, Motul, Petronas, Shell, Total, Valvoline.

Itthon szerintem nem kell hamisítástól tartani ha csak nem valami "okosba" vagy Aliexpressről beszerzett olajat használsz.

ma 21:20
 7/10 anonim ***** válasza:
54%

"Itthon szerintem nem kell hamisítástól tartani ha csak nem valami "okosba" vagy Aliexpressről beszerzett olajat használsz."

Nehogy azt hidd! Mikor az autósboltban 12 ezerért kapsz 4 liter Castrolt, és még egy olajszűrő is jár hozzá, akkor abban biztos lehetsz, hogy hamisítvány.

Már 11 évvel ezelőtt is 3-ból 2 olaj hamis volt

[link]

ma 21:34
 8/10 anonim ***** válasza:

Azért ez 11 éves cikk.

Pont ezért valtoztattak a boltok a beszerzésen.

Nagyon sok közvetlenül a gyártótól rendelni.

Kauffee, zsu, filterabc

ma 21:45
 9/10 anonim ***** válasza:

#7 A Castrol olajokon van hologramos jelölés amennyiben valódi a termék. A Total olajoknál pár évvel ez előttig még zárjegy volt a kupakon, olyasmi mint az alkoholos üvegeken, azóta alatta van egy fólia ami e célt szolgálja.

De mint mondtam, biztos forrásból kell venni amelyet a hatóságok is ellenőriznek, nem zugműhelyekből "okosba".

És ahogy te is mondod, az olcsó ár plusz ajándék kerülendő mert az tuti hamis.

ma 21:46
 10/10 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy az olajhamisítás, mint annak idején a szűkítés is hatalmas üzlet, és ha kannákat, és rá való címkéket is meg tudják oldani, akkor olyan dolog mint a hologramos matrica sem lehet akadály. Van ahol felvásárolják az üres hordókat is, és abba töltik a silány minőségű olajat, így benne van a pakliban, hogy a szerelőnél is olcsó olajat kap az ügyfél. Olajcserére sajnos tényleg igaz, hogy csak akkor a biztos, ha magadnak cseréled.
ma 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!