Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen motorolaj kerül egy...

Milyen motorolaj kerül egy 2009es évjáratú 1,4-es 75 lóerős csapotthátú Kia Rio-ba? A motorban lévő "biléták" szerint volt 5w40es és 0w20as is. Szerintem egyik se a legjobb..

Figyelt kérdés

2023. szept. 18. 17:57
 1/2 anonim ***** válasza:

5W30 és az 5W40 az amit a gyártó javasol

Ha keveset futott karbantartott akkor az 5W30 ha már sokat futott és érzékelhető olajfogyasztása is van akkor az 5W40 a javaslatom

A jappán autókba akkor mikor ezt gyártották gyárilag 0W20 as olajat töltöttek, de az annyira híg hogy kicsit komolyabb használat esetén pl autópályán nagy sebességgel, vagy hegymenet esetén, nem biztos hogy megfelelő kenést biztosít, igy azt szerintem felejtsd el.

Nekem egy öreg suzuki ignis em van annál is bele van írva a gyári ajánlásba a 0w20 olaj, (állítólag gyárilag azzal töltötték fel) De minden szerelő azt mondta anno nekem hogy inkább ne töltsek bele olyan olajat ha sokáig akarom hazsnálni még...:)

2023. szept. 18. 18:17
 2/2 anonim ***** válasza:
Amilyet beletöltenek.
2023. szept. 18. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!