Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motorolaj csere nagy tudomány?

Motorolaj csere nagy tudomány?

Figyelt kérdés

Szerelő 18k-ért cserélne olajat és szűrőket én zsugori köcsög vagyok és sokkalom. Érdemes itthon belevágnom ha még nem csináltam ilyet? Apróbb dolgokat csináltam már (izzó csere műszerfal/óra csoport bontás akku és zár csere).

Faluban keresnék egy árkot amire rá tudok állni. Elvileg annyi hogy régi olaj le ereszt csavar alátét újra cserél szűrő levesz új felrak előte bekeni olajal a szűrőt végül feltölteni új olajjal a motort ezen el lehet cseszni valamit? Bele merjek vágni?

2023. szept. 10. 20:28
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer azért jó látni hogyan kell vizuálisan.

Amúgy tényleg nem ördöngösség.

Lecserélném én is de vezetem a szervizkönyet.2013 Kia Ceed

2023. szept. 10. 20:33
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem egy nagy dolog, de ha mégis ez az opció lenne fogd fel az olajat, ne csak úgy bele az árokba.
2023. szept. 10. 20:43
 3/24 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy lehet sokkal olcsóbban nem jössz ki végül ha emgveszel mindent ami kell.
2023. szept. 10. 20:49
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
Semmi extra nincs az olajcserében, én simán az udvarban, akna nélkül megcsinálom. Olajszűrővel meglehet szívni, ahhoz nemárt ha van leszedőd, mert általában rászok gyógyulni.
2023. szept. 10. 20:56
 5/24 A kérdező kommentje:
4# megse emeled egyáltalán hanem úgy ahogy van a földön csinálod?
2023. szept. 10. 20:58
 6/24 A kérdező kommentje:

3

18 ezret egészen biztosan meg sporolok ,mert ennyi a munkadija erre jön még rá az anyag költség

2023. szept. 10. 20:58
 7/24 anonim ***** válasza:
Ja úgy más, azt hittem anyagárral együtt kér ennyit.
2023. szept. 10. 21:02
 8/24 anonim ***** válasza:
51%
#5 Csak egy kicsit emelem meg, hogy kivegyem a jobbelső kereket, úgy jobban hozzáféret a leeresztő csavarhoz, de ennyi, utána vissza is engenem vízszintesre, de ennyi.
2023. szept. 10. 21:09
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerű,én is pár hónapja csináltam elsőnek videók és internetes útmutatók alapján,nálunk van akna úgy jóval könnyebb.Arra kell vigyázni hogy ne ragadjon fent a régi szűrő tömítése és ne húzd túl az olajleeresztő csavart.Az autót egy kicsit érdemes megjáratni előtte hogy könnyebben folyjon az olaj,persze csak rövid ideig(bár most még nincs nagy hideg)

Még egy olyan tippet làttam hogy az olajszűrő megindítàsa utàn egy műanyag pohárral fogott rá és tekerte ki teljesen így nem rád folyik az olaj.

2023. szept. 10. 21:13
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
Egy normális szerelő megcsinálja 7-10 ezer ft munkadíjért. Persze sok, de azért el lehet rontani ezt azt, ha még sosem csinálta valaki. Rengeteg videó van youtubeon, hogy hogyan kell megcsinálni, ha ennyire spórolni akarsz. Nem nagy cucc alapvetően, csak oda kell figyelni pár dologra.
2023. szept. 10. 21:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!