Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motorolaj csere nagy tudomány?

Motorolaj csere nagy tudomány?

Figyelt kérdés

Szerelő 18k-ért cserélne olajat és szűrőket én zsugori köcsög vagyok és sokkalom. Érdemes itthon belevágnom ha még nem csináltam ilyet? Apróbb dolgokat csináltam már (izzó csere műszerfal/óra csoport bontás akku és zár csere).

Faluban keresnék egy árkot amire rá tudok állni. Elvileg annyi hogy régi olaj le ereszt csavar alátét újra cserél szűrő levesz új felrak előte bekeni olajal a szűrőt végül feltölteni új olajjal a motort ezen el lehet cseszni valamit? Bele merjek vágni?

2023. szept. 10. 20:28
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

18 ezer a munkadíj?! :O Keress másik szerelőt! Nálunk még a márkaszerviz se számláz ennyit csak egy olajcsere munkadíjára.

Egyébként nem nagy tudomány, de ha ez kérdés és ennyire bizonytalan vagy, nem biztos, hogy ezt neked kellene csinálnod. Elrontani talán csak azzal lehet, ha szétlocsolod az olajat, vagy úgy megtéped a leeresztő csavart, hogy megszakad a menet. Én pl pont ezért nyomatékkulcsot használok és gyári nyomatékre húzom a leeresztőt és az olajszűrő házát is. Soha nem téptem még meg és nem is szivárgott.

2023. szept. 10. 21:21
 12/24 anonim ***** válasza:
16%
A BMW-men ez 120 ezer. Szaros 18 ezret sajnálsz rá...?!
2023. szept. 10. 22:58
 13/24 anonim ***** válasza:
29%
A Rollsomon 3 misi....
2023. szept. 10. 23:25
 14/24 anonim ***** válasza:
83%
9. Nem rövid ideig kell járatni hanem inkább forró legyen a motor úgy folyik le rendesen az olaj.
2023. szept. 11. 06:43
 15/24 A kérdező kommentje:
12 igen sajnálok rá mert 1 napig dolgozom annyi pénzéért
2023. szept. 11. 06:47
 16/24 anonim ***** válasza:
70%

"A BMW-men ez 120 ezer."

Ez márkaszervizben kb. 5 órányi munkadíj. Gondolom a BMW-dnél sem kell semmit bontani, ugye, csak egy csavar ki, meg vissza. Meg a szűrőház ki, betét csere és vissza és ezt csinálják 5 órán keresztül...? Ne haragudj, de meg is érdemled! Ha az anyagot is helyben kéred, akkor 200 fölött fizetsz... Ha pedig mégis a fél autó elejét le kell bontani, akkor "igazán reprezentatív" az összehasonlításod.

Az Opel Astrámhoz egy olajcsere márkaszervizben tavaly 54.000Ft volt, igaz ebben benne volt az anyag is. Idén kértem árajánlatot egy olajcserére + az első műszaki vizsgára. 4 éves autó, hozzá nyúlni nem kellett, csak levizsgáztatni. Erre kaptam 140.000 Ft-os árajánlatot. Mivel idén amúgy is lejárt a garancia, nem kértem. Senki nem tartott pisztolyt a fejemhez, hogy akkor is köteles vagyok márkaszervizbe hordani. 5 liter olaj + szűrő + tömítés kijött 25-ből. Van aknám, magamtól munkadíjat nem kértem. Vasárnap délután egy negyed-fél óra alatt megvoltam vele. Műszakira elvittem a helyi közlekedési felügyelethez. Egy 20-asból az is megvolt.

A szervizben nincsenek az árak hatóságilag maximálva. Annyit kérnek, amennyit akarnak. Ezt nem tiltja törvény sem. Te meg nem vagy köteles elfogadni. Ha ennek ellenére hagyod magad lehúzni, ne haragudj, de az nem a szerviz hibája.

2023. szept. 11. 07:05
 17/24 NTBS ***** válasza:
55%
Nem. Csináld magad meg nyugodtan.
2023. szept. 11. 07:17
 18/24 anonim ***** válasza:
Nem nagy dolog, de mielőtt nekiállsz, nézz meg egy két tutorial videót a youtube-on. Van-e olajteknő-dugó kulcsod, olajszűrő kulcsod (az olajszűrő lehet fém vagy műanyag, ahol csak a szűrőt kell cserélni).
2023. szept. 12. 20:44
 19/24 A kérdező kommentje:
18 #speciális dugó kulcs kell az olajteknőhőz?
2023. szept. 12. 20:46
 20/24 anonim ***** válasza:
35%
Bizony, egy négyszögletű dugókulcs, ami lehet 8,10 vagy 12-es. Jó tudni előre. Nekem a régi kocsinál 10-es kellett, a jelenleginél 8-as. Mondjuk, azt se értem, kiért nem lehet egy egységes méretet kitalálni és minden autónál az legyen. A régi kocsinál fém olajszűrő volt, amihez van egy speciális állítható szerszám, amivel ki lehet csavarni, a mostani műanyag házat egy 36-os csillag kulccsal lehet kicsavarni.
2023. szept. 12. 20:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!