Szintetikus motorolaj idővel összemegy?
A garázs mélyén találtam egy 15 éves, bontatlan szintetikus motorolajat. Hiába bontatlan úgy össze van szívódva a flakon mintha vákuum lenne benne, majdhogynem a felére.
Ha teljesen bontatlan a flakon hogy eshet így össze? Az szinte kizárt hogy így gyártották volna, és olyan hideg sincs hogy a hőtágulás lenne az oka.
Lehet hogy a sok év alatt az olajban bizonyos alkotóelemek/vegyületek lebomlottak és az miatt lehet?
Lehet a bomláshoz kellett neki a flakonban lévő levegő.
Na az ásványi sokéves ÁFOR olaj nekem ilyet nem csinált, az a csippentős tetejű, egyik házban találtam, amit vettünk.
Az ásványi meg penészedik, én ezen dobtam egy hátast....
Apró megjegyzés, el lehet végezni egy érdekes kísérletet. Tölts egy mérőpohárba fékfolyadékot, majd havi 1x nézz rá. Mindig egyre több lesz benne :) megköti a vizet a levegőből. Vagy ha egy csepp vizet belecseppentesz először hirtelen leesik az aljára, de hagyod egy éjszakát és eltűnik benne.
Ez azért jó tulajdonság egy fékben, mert ha kicsit eresztenek is a tömítések, akkor sem tudnak vízbuborékok keletkezni a rendszerben, nem fog lokálisan lecsökkenni a forráspont.
Erre nagyon enyhén minden olaj hajlamos, természetesen a motorolaj is. (a trafóolajokat pl "kifőzik" használat előtt)
(7-es voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!