Melyik a legjobb motorolaj márka autóba?
Osszuk ketté:
Vannak sokadik vonalbeli gyártók, akiknek az olaja nem éri meg az árát (Volt olyan, hogy rábeszéltek egy olcsó olajra, 5000 km-t sem bírt ki.), az ismertebb márkák között bátran válogathatsz.
Olyan márka is van, amelyik az egyik márkához nagyon jó, a másikba ajánlott típusa pedig vacak.
(Bocs nem akarok pert nem írok márkákat)
Egy jó autószerelővel konzultáld meg.
Ismertebb nagy márkák közül szerintem egyikkel sem nyúlsz mellé. Az autód gyártóművi követelményeit teljesítse, ez a lényeg!
Márkából, amit eddig én használtam: Castrol, Mobil1, Shell, Motul, LiquiMoly, most meg valami Fuchs. Egyikkel sem volt soha gondom. Az olajbeöntőn benézve, 300.000 km-en túl is szép fémtiszta minden. Olajfogyasztási gondom egyikkel sem volt, rátöltenem még nem kellett.
Ha különlegesen jó körülményt szeretnél a motorodműködésének akkor nem a legjobb motorolajat kell keresni hanem egyszerűen csak sűrűbban kell cserélni. Azonos olajfajták teljesítik az előírtakat,jelentős különbség nincs viszot ha sűrűbben cseréled akkor javítod a kenés minőségét.
Nekem pl a 2.0diesel kocsimban 15ezer lenne a pariódus de 10 ezrenként cseréltetem. Kawasakimban is szezononként vagy 5-6ezrenként cserélem le. Ezt persze lehet sűríteni is,autóban is ha akarod cserélheted 6ezrenként is és jobb mintha xy márka helyett egy másik márkát vennél amit jobbank tartasz.
"2.0diesel kocsimban 15ezer lenne a pariódus de 10 ezrenként cseréltetem"
Szintén dízel: a gyári ajánlás 50.000km/24 hónap! Ami egy agyrém! Amíg sokat és hosszú utakon autóztam 15.000 km-t gurultam egy olajjal. Ez kb fél évenkénti olajcserét jelentett. Most, hogy rövidebb távok is vannak 8.000-10.000-nél lecserélem. Most ennyi is jön össze kb egy év alatt.
Amúgy egyetértek a leírtakkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!