Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik autót tartanátok meg?

Melyik autót tartanátok meg?

Figyelt kérdés

2008 chevrolet aveo sedan 1,4 84e km, 1. Tulajtól vettem anno, alapvetően rendben van tartva, ami szükséges, cseréltettem mindig, klíma stb működik, pár hónapja hűtő, klíma hűtő csere volt , most kéne rá 4 új gumi.

1999 Opel Astra G kombi, 1,6 8 szelepes, km ismeretlen lassú, lomha de nagyon kényelmes és jó az út tartása, praktikus tágas befér mosógép, kád, bringa stb. Gumik újak, műszaki előtt ki lett lakatolva. Kuplung csúszik picit már, de nem halálos illetve a váltó rudazat szorul de szétszedés összerakás pár évente megoldja.

dec. 15. 09:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha annyi kell, hogy elvigyen A-ból B-be akkor az Aveo. Ha sűrűn közhasználnám az Opel pakolhatóságát akkor az Aveo menne és árából kipofoznám az Opelt. Vagy menne mind a kettő a háztól és vennék egy másik autót.
dec. 15. 09:24
 2/11 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
Szegény G Astrák annyira értéktelenek, hogy jó ha adnak érte neked 200 ezer Ft-ot. Mérlegelj, hogy ennyiért megéri-e neked eladni, szükséged van-e a praktikusságára. Csúszó kuplunggal amúgy sem tudom érdemes-e eladnod.
dec. 15. 09:27
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is ebben a dilemmában vagyok. Van egy 2018-as újonnan rendelt autóm, amit kevésbé szeretek. Nekem kevésbé kényelmes, és kevésbé praktikus. De első tulaj vagyok, még nem öreg autó, vigyázok rá, újszerű, garázsban tartom, kevés benne a km.

A másik autóm meg egy 2005-ös Opel. Annak idején extrém jó felszereltségű volt, még ma sem számít fapadosnak. 13 éve van nálam. Nagyon szeretem, sokkal jobb a futóműve, jobban lehet vele kanyarogni. Az alkatrészek relatív olcsók hozzá, bár a rengeteg km ellenére sok gond még nem volt vele.

Valamelyiktől szeretnék jövőre megválni. A józan ész azt diktálná, hogy az öreg autó menjen, amíg még lehet érte pénzt kérni és nincsenek vele gondok. A szívem meg pont fordítva.

dec. 15. 09:28
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Inkább a g astrát.

Állítom, kevesebbet fogyaszt, mint az aveo.

Abból még az 1.2 is egy benzintemető volt, 7 liter alá nem ment a fogyasztása.

Ráadásul motor/váltóhibák tömkelege.

Ismerős 1.2-esének 2 váltót is kellett cserélni.

dec. 15. 09:43
 5/11 A kérdező kommentje:

Igen vicces de az astra egy tonna súllyal is kevesebbet fogyaszt, mint az Aveo bár a múlt héten mentem egy 600 as kört az aveoval és 6,5/100 jött ki de csak 3-an mentünk cucc nélkül, ennyit az Opel bármikor tud klímával sok cuccal

Kedden a nevemre veszek egy pár éves fordot azért kéne valamelyiknek menni így a fordra a biztosításom relatív magas lett a párhuzamos üzemeltetés miatt pedig tizenéves bónuszom van.

dec. 15. 09:54
 6/11 anonim ***** válasza:
#4 Csajomnak volt 1.2-es Aveója, újonnan vette és valahol 250 ezer kilométerrel adta el 3 éve, és a klímán kívül nem volt vele komolyabb gondja, pedig szerette a sebességet, mondta is, hogy jobb lett volna nagyobb motorral venni :D , viszont az ajtók alja már elkezdett felhólyagosodni.
dec. 15. 09:59
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
1.2-es Aveo és sebesség egy mondatban? 😂😂
dec. 15. 10:33
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
A kettőből vennék egy jobbat
dec. 15. 11:07
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem Aveom van, pont mint a kérdezőnek, párom egy közel 30 éves F Astrája. Hát, az Aveot szinte csak azért tartom meg, mert megjelenni mégiscsak azzal illendőbb, a kasztnija még egyben van, nagyon vigyázok rá. De sajnos a kor és az időjárás kikezdi, gyorsulni nem igen tud( kétszer meggondolok egy előzést) és mivel alig két éves a jogsim, rutintalan is vagyok, nálam a fogyasztás 7-8 literen van. Nyáron, klímával van az kilenc is.

Szóval ha menni kellene az egyiknek a háztól, akkor ő lenne.

dec. 15. 11:11
 10/11 anonim ***** válasza:
Szerintem a legjobb ha eladod mindkettőt és veszel egy olyat ami minden igényedet kielégíti egyszerre.
dec. 15. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!