Melyik autót tartanátok meg?
2008 chevrolet aveo sedan 1,4 84e km, 1. Tulajtól vettem anno, alapvetően rendben van tartva, ami szükséges, cseréltettem mindig, klíma stb működik, pár hónapja hűtő, klíma hűtő csere volt , most kéne rá 4 új gumi.
1999 Opel Astra G kombi, 1,6 8 szelepes, km ismeretlen lassú, lomha de nagyon kényelmes és jó az út tartása, praktikus tágas befér mosógép, kád, bringa stb. Gumik újak, műszaki előtt ki lett lakatolva. Kuplung csúszik picit már, de nem halálos illetve a váltó rudazat szorul de szétszedés összerakás pár évente megoldja.
Én is ebben a dilemmában vagyok. Van egy 2018-as újonnan rendelt autóm, amit kevésbé szeretek. Nekem kevésbé kényelmes, és kevésbé praktikus. De első tulaj vagyok, még nem öreg autó, vigyázok rá, újszerű, garázsban tartom, kevés benne a km.
A másik autóm meg egy 2005-ös Opel. Annak idején extrém jó felszereltségű volt, még ma sem számít fapadosnak. 13 éve van nálam. Nagyon szeretem, sokkal jobb a futóműve, jobban lehet vele kanyarogni. Az alkatrészek relatív olcsók hozzá, bár a rengeteg km ellenére sok gond még nem volt vele.
Valamelyiktől szeretnék jövőre megválni. A józan ész azt diktálná, hogy az öreg autó menjen, amíg még lehet érte pénzt kérni és nincsenek vele gondok. A szívem meg pont fordítva.
Inkább a g astrát.
Állítom, kevesebbet fogyaszt, mint az aveo.
Abból még az 1.2 is egy benzintemető volt, 7 liter alá nem ment a fogyasztása.
Ráadásul motor/váltóhibák tömkelege.
Ismerős 1.2-esének 2 váltót is kellett cserélni.
Igen vicces de az astra egy tonna súllyal is kevesebbet fogyaszt, mint az Aveo bár a múlt héten mentem egy 600 as kört az aveoval és 6,5/100 jött ki de csak 3-an mentünk cucc nélkül, ennyit az Opel bármikor tud klímával sok cuccal
Kedden a nevemre veszek egy pár éves fordot azért kéne valamelyiknek menni így a fordra a biztosításom relatív magas lett a párhuzamos üzemeltetés miatt pedig tizenéves bónuszom van.
Nekem Aveom van, pont mint a kérdezőnek, párom egy közel 30 éves F Astrája. Hát, az Aveot szinte csak azért tartom meg, mert megjelenni mégiscsak azzal illendőbb, a kasztnija még egyben van, nagyon vigyázok rá. De sajnos a kor és az időjárás kikezdi, gyorsulni nem igen tud( kétszer meggondolok egy előzést) és mivel alig két éves a jogsim, rutintalan is vagyok, nálam a fogyasztás 7-8 literen van. Nyáron, klímával van az kilenc is.
Szóval ha menni kellene az egyiknek a háztól, akkor ő lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!