Autóápolás otthon, na de milyen márkával és termékkel?
Sziasztok!
Van itthon 2 db autóm. Egy T25-ös Avensis és egy régebbi Ford Puma. Szeretnék kipróbálni tényleges autóápolási termékeket itthon. Melyiket ajánlanátok, és miért? Silk, esetleg Lotus? Én ezt a kettőt nézegetem régóta. Tudom, hogy vannak másik, de eddig ez a kettő az, ami megnyerő.
Korábban én is, minden ahogy szerintem sokan, vásároltam a Tescoból műszerfalápoló spray-t, és nedves törlőkendőket. Általában mindig az utóbbit veszem, és eddig semmi problémám nem volt vele, de szeretnék kicsit komolyabban foglalkozni ezzel a témával. Szóval, akinek van tapasztalata hosszú távon autóápolással otthoni körülmények között, azoktól szívesen fogadom a tanácsokat és a véleményeket.
Köszönöm szépen előre is mindenkinek!
A Lotus engem nem nyűgözött le. Kínai cuccok átcsomagolva, tízszeres, hússzoros haszonkulccsal, jó nagy marketinggel tovább adva. Ettől persze nem használhatatlanok, sőt. Az az előny megvan, hogy lepróbált cuccokat kapsz, egyik sem a legalja.
De egy ADBL-t, Autoglym-et sokkal többre tartok. Ha nagyon árérzékeny vagy, akkor Sonax, esetleg a Turtle egyes termékei, amiket akár Auchanban, jobb autósboltokban is megkapsz.
Ajax ablak tisztító. Kívül belül tökéletes 8-10 éve használom nagy megelégedéssel. Még vizes porszívó val is használható.
Előtte ezt használtam. Sokkal jobb volt de már nem kapható.
Lófax klíning csak átcsomagol, és árréssel dolgozik, elvileg nem tré cuccokat használ, de ugyanazt a minőséget összevásárolod fele áron.
Turtle, Sonax, máskák egész tűrhetőek amúgy háztáji műveletekre.
#7 hát igen, ezt írtam én is a #2-ben, csak tudni kell, hogy mit honnan, kitől szerzik be. Pl. a Lotusos gumikencéző szivacs 1500Ft/db. Méretében, anyagában, kinézetében tökéletesen ugyanezt rendeltem meg aliexpressről házhozszállítással ~560 Ft-ért 10 db-ot!
Autósamponjaiknál nekem az nem szimpatikus, hogy egy vödör vízhez deciket kell önteni. Így pár mosásra elég egy több ezer forintos flakon. Egy ADBL, vagy Autoglym lehet hogy első látásra drágábbnak tűnik, de kell belőle egy kupaknyi. Tehát egy mosásra fajlagosan jóval olcsóbban kijössz. Ez se mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!