Aki otthon cserél olajat az hogy csinálja?
Láttam hogy lehet kapni rámpát amire fel lehet állni és olyat is láttam képen hogy valaki az árok fölé állt az utcán.
A szerelőakna kialakítása költségesebb, az emelő is drága.
USA-ban olcso az olajcsere, én nem vesződök vele de Magyarországon elég sokat fizettem érte. Itt kint a főnököm csak alámászik a céges picupok és kisbuszok alá mert nagy a hasmagasság és simán lecseréli az olajat.
Te hogy oldod meg?
"USA-ban olcso az olajcsere"
Na ja, olyan is. Felülről kiszívják az olaj felét, olajszűrőt ha cserélnek az már csoda, persze szigorúan szárazon, aztán amilyen olaj éppen kézbe kerül, az megy az összes autóba. Indítás után szintet ellenőrizni nem kell, felesleges.
Így persze, hogy olcsó. 😂 10 perc alatt végeznek, ennyi idő alatt max befosni lehet, de szakszerűen olajat cserélni nem.
"Aki otthon cserél olajat az hogy csinálja?"
A gyári emelővel megemelem a jobb első ponton. A biztonság kedvéért alábakolom. (Van bakom.) Leveszem a bal első kereket. Onnan elérem az olajleeresztő csavart és a szűrőt is. (Fiesta)
Az olajat egy kivágott oldalú olajoskannába engedem és átöntöm egy hibátlan kannába. A szűrőlevételhez is alárakom a kivágott olajoskannát.
Az olajat és a szűrőt leadom egy MOL kúton. :-)
"Leveszem a bal első kereket."
A jobb elsőt. :-)
Raklapból csináltam rámpát.
Bőven elég az a +15 centi amivel magasabb lesz az autó.
Olaj leenged lavorba, betöltöm az üres olajosflakonba és leadom mol kúton.
Milyen emelő drága?
Egy krokodil meg két bak?
Egy olajcsere ára egy újabb autónál egy nívósabb szervízben...
Árok fölé állást hanyagolnám.
Egyébként nekem lesz szerelőaknám, ha elkezdődik az építkezés, pont ezétr (is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!