Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Aki otthon cserél olajat az...

Aki otthon cserél olajat az hogy csinálja?

Figyelt kérdés

Láttam hogy lehet kapni rámpát amire fel lehet állni és olyat is láttam képen hogy valaki az árok fölé állt az utcán.

A szerelőakna kialakítása költségesebb, az emelő is drága.

USA-ban olcso az olajcsere, én nem vesződök vele de Magyarországon elég sokat fizettem érte. Itt kint a főnököm csak alámászik a céges picupok és kisbuszok alá mert nagy a hasmagasság és simán lecseréli az olajat.

Te hogy oldod meg?

aug. 18. 20:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Kicsit ráemelek a krokodillal elöl a kocsira.. kb 10 centit, és kész.. még az ültetett autóm alá is be tudok nyúlni annyira hogy kitekerjem a csavart, meg az olajszűrőt, meg aláfér a kanna.
aug. 18. 20:34
 2/12 anonim ***** válasza:

"USA-ban olcso az olajcsere"

Na ja, olyan is. Felülről kiszívják az olaj felét, olajszűrőt ha cserélnek az már csoda, persze szigorúan szárazon, aztán amilyen olaj éppen kézbe kerül, az megy az összes autóba. Indítás után szintet ellenőrizni nem kell, felesleges.

Így persze, hogy olcsó. 😂 10 perc alatt végeznek, ennyi idő alatt max befosni lehet, de szakszerűen olajat cserélni nem.

aug. 18. 20:40
 3/12 A kérdező kommentje:
A rendes muhelyekben kamerak vannak, nem lehet csalni és a dolgozoknak sem érdeke. Mesélte nekem valaki aki olajcserés helyen dolgozott hogy az olajszűrőt a kamerahoz kell tartani csare előtt mert mindent dokumentalnak hogy ne lehessen oket feljelenteni
aug. 18. 20:48
 4/12 anonim ***** válasza:
Magas az autóm, nem is kell megemelni, bemászok alá, leengedem, olajszűrő csere, mehet bele az olaj. És akkor nem ver át a szerelő szar, nem belevaló olajjal, nem basszák el a motort az olcsó quick lube helyeken, tudom hogy jó, belevaló olaj van benne. És még olcsón is oldom meg. Ha nem lenne magas az autó, akkor kell egy emelő, akár a gyári, emelőbak és ugyanez a menete.
aug. 18. 20:51
 5/12 krwkco ***** válasza:

"Aki otthon cserél olajat az hogy csinálja?"

A gyári emelővel megemelem a jobb első ponton. A biztonság kedvéért alábakolom. (Van bakom.) Leveszem a bal első kereket. Onnan elérem az olajleeresztő csavart és a szűrőt is. (Fiesta)

Az olajat egy kivágott oldalú olajoskannába engedem és átöntöm egy hibátlan kannába. A szűrőlevételhez is alárakom a kivágott olajoskannát.

Az olajat és a szűrőt leadom egy MOL kúton. :-)

aug. 18. 21:10
 6/12 krwkco ***** válasza:

"Leveszem a bal első kereket."

A jobb elsőt. :-)

aug. 18. 21:11
 7/12 anonim ***** válasza:

Raklapból csináltam rámpát.

Bőven elég az a +15 centi amivel magasabb lesz az autó.

Olaj leenged lavorba, betöltöm az üres olajosflakonba és leadom mol kúton.

aug. 18. 21:16
 8/12 anonim ***** válasza:
#3 Persze, normális szervizek ott is vannak, de ott meg nem olcsóbb semmivel, mint itt. Az ottani klasszikusan olcsó olajcserék azok az Lube Fast és társai, drive-thru olajcserélő helyek.
aug. 18. 21:23
 9/12 Szolovjov ***** válasza:
Ráállok a szerelőaknámra. Az olaj meg megy télen a fáradtolajjal működő kályhába.
aug. 18. 21:32
 10/12 anonim ***** válasza:

Milyen emelő drága?

Egy krokodil meg két bak?

Egy olajcsere ára egy újabb autónál egy nívósabb szervízben...

Árok fölé állást hanyagolnám.

Egyébként nekem lesz szerelőaknám, ha elkezdődik az építkezés, pont ezétr (is)

aug. 18. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!