Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért rossz autó a Ford?

Miért rossz autó a Ford?

Figyelt kérdés

Meglep, hogy mindenki szidja, pedig amerikai autó. Az amerikai autókra az jellemző, hogy az emberek mennek vele 100.000 mérföldet úgy, hogy fel sem nyitják a motorháztetőt olajcserén kívül. Nem is kímélik az autókat különösebben. Amerikában ma is Fordból van a legtöbb, közel 15%-ot tesznek ki.

Akkor Európában mégis mi bajunk van vele? Miért mondják, hogy mindig elromlik?

Köszönöm!

dec. 9. 07:12
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
39%
kik mondják? mert én pl biztos nem, holott fordom van 15 éve. sose hagyott cserben egyik sem. az tény, hogy a focus 1-2 rohadt mint a rossebb, de a 3-4-en egy fikarcnyi rozsda se volt. motorilag se volt gondom egyikkel sem.
dec. 9. 07:18
 2/21 A kérdező kommentje:
Elég sokan: Ford, Fiat, francia... Biztos hallottad már.
dec. 9. 07:27
 3/21 anonim ***** válasza:
48%

A régi Fordok korrodálódnak, az újak meg 50-200 ezer között motorhibával meghalnak az Ecoboostnak hála.

Amerikai autó? Az semmit nem jelent. Meglepődnél, hogy mennyire hitványat gyártanak. Tesla is tele van illesztési hibával, csak erről nem beszélnek. Nem véletlenül Európában van a legtöbb luxus gyártó, mert itt van meg hozzá az igényesség.

dec. 9. 07:46
 4/21 anonim ***** válasza:
34%
Egyébként dobozos teherautóban elég jók, kamionban viszont megint nem találták meg a helyüket a hülye fülkekialakítás miatt.
dec. 9. 07:49
 5/21 anonim ***** válasza:
72%

"...pedig amerikai autó."

A Ford Europe egy külön entitás Európára szabott modell kínálattal. A tulajdonoson kívül nincs sok közös pont.

Voltak érdekes szívásaim Forddal (szerelés ügyileg) nekem se kellene, de sokan itt is probléma nélkül használják.

Aki csinált "gyors" (mindig mindent gyorsan kell tegnapra) hátsó lengés csillapító cserét MK1 Mondeón az megszereti a típust. 🤣

Na a komplett hátsó futóművet segédkerettel együtt le kell engedni, közben az elrohadt fékcső elrepedt a "gyors" melóból lett 2 és fél nap tömény cumi.

Ez leginkább öreg autó probléma, de egy Passaton vagy Avensisen nem ekkora szívás ez a művelet 20-on évesen se.

dec. 9. 08:04
 6/21 anonim ***** válasza:
33%

Jó autók, én csak a régiekről tudok nyilatkozni, amik borzalmasan rohadtak.

Műszakilag SEMMI probléma nem volt velük, na de a kaszni....

Én nem tudom miből, hogyan, meg hogy festették le, alvázvádték, de egy 1985-ben gyártott Ford 2001-re életveszélyesre volt rohadva.

Én vittem be a présgépbe a bontóba, aki azért meg szokott menteni autókat....

dec. 9. 08:30
 7/21 anonim ***** válasza:
59%
A szerelők szidják mert nehéz szerelni, ez a Ford, Fiat, francia.. erre vonatkozik. Mondjuk a Fiat rohad rendesen a francia autókra meg jelenleg igaz is a dolog. Nekem mk1 focusom van és még nagyobb problémám nem volt vele.
dec. 9. 08:30
 8/21 anonim ***** válasza:
36%

3 Fordom is van(Ford cougar,Ford puma,Ford sierra) világ legjobb autói.

Ez egy rossz mese

dec. 9. 09:18
 9/21 anonim ***** válasza:
62%

Jópár hiba van ebben a kérdésben.

1. Nem rossz, ilyet csak a szakavatatlan totalcar-os hülyegyerekek mondanak.

2. Német, nem amerikai. A márka amerikai, de az európai Fordokat a Ford európai leányvállalata tervezi és gyártja. Az átfedés az amerikai Fordokkal nagyon kicsi, 1-2 motor megtalálható mindkét piacon, de nem mindegyik, a motorok kívül pedig 100% német.

3. Az amerikai autókban az égvilágon semmi jó nincsen.

dec. 9. 09:32
 10/21 anonim ***** válasza:
30%
Nekem csak Fordom volt eddig, 15 év alatt kétszer hagyott ott, abból egyszer akkut kellett cserélni, egyszer meg elrepedt a hűtőfolyadék csöve.
dec. 9. 10:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!