Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van 15millió forint megtakarít...

Van 15millió forint megtakarításom, lizing?

Figyelt kérdés

Szeretnék vásárolni egy szalon Karoq skodát, viszont ennek az ára 13millió körül lenne,az én konfigom, így nagyjából nulláznám magam, maradna 2millió megtakarításom.

Viszont van Zárt végű pénzügyi lízing lehetőség magánszemélyként is 5évre, 6.6millió kezdő, 130k lenne cascóval együtt a havi díja a kocsinak, maradvány:2.6millió.

Nagyjából havonta 500k teszek félre. így viszont akkor "csak" 400körül tennék félre.

Ti bevállalnátok?

dec. 5. 19:27
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

"illetve ha gondolok egyet akkor eltudjak utazni kvázi bárhova"

De szerinted erre csak egy új autó alkalmas? A melóból pedig bármikor kieshetsz persze az élet nagy rendező.

dec. 6. 15:30
 12/20 A kérdező kommentje:
Nem autóval való utazásra gondoltam.
dec. 6. 15:34
 13/20 anonim ***** válasza:

#10: Akkor semmi értelme lízingelni. De simán számold ki, melyik opcióval mi jön ki a végére...

dec. 6. 15:39
 14/20 anonim ***** válasza:

Nem igazán értem a problémát. Megveszed az autót, mard 2 milliód és még minden fónapban 0,5 milliót félre is tudsz tenni. Mi a gond? Gyűjtesz valami másra is párhuzamosan, amire rövid időn belül megint kell egy nagyobb összeg? Mert ha nem, inkább örülj neki, hogy ilyen jó helyzetben vagy!

Én annak idején még a Covid előtt 9 millióért vettem autó. 1 maradt a bankszámlámon. Nem gyűjtöttem klönösebben semmire. Az akkori árak mellett már az is megnyutató vésztartalék volt számomra. Nem zavart és nem variáltam ilyen túlbonyolításokkal.

dec. 6. 15:46
 15/20 A kérdező kommentje:

Gyűjtesz valami másra is párhuzamosan, amire rövid időn belül megint kell egy nagyobb összeg?

Igazából nem, csak maga az az érzés, hogy van "megtakarításod" nagyon jó, és eléggé nehezen adnám ezt oda.

dec. 6. 15:50
 16/20 anonim ***** válasza:
46%

#15: De ha érzelmi alapon akarsz pénzügyi döntést hozni, akkor minek a kérdés? Csináld ész nélkül, ahogy érzed, ahogy az ország nagyobb része teszi, aztán mjad lesz valami. Ezért felesleges így kérdést kiírni.

dec. 6. 15:53
 17/20 A kérdező kommentje:
Nem felesleges,mert lehet megtudsz győzni, és sokat gondolkodtam azóta is ezen, úgy,hogy nem volt felesleges számomra.
dec. 6. 15:56
 18/20 anonim ***** válasza:

"...csak maga az az érzés..."

Hát az nekem is fura volt, mikor beléptem a netbankba és az addigi 10 millió helyett csak 1 millió lett az egyenlegem. De valamit valamiért! Cserébe lett egy szép, új autóm.

Nekem faterom volt nagyon zsugori. Olyan szinten, hogy saját magától is sajnálta. Volt pénze, de inkább egész életében nyomorgott, gyüjtögette céltalanul, értelmetlenül. Meghalt teljesen váratlanul 48 éves korában. A pénzét amiért egész életében gürizett, soha nem élvezhette ki. A sírba se vihette magával. Élénken előttem van a példája. A pénz csak egy eszköz, amivel jobbá tudjuk tenni az életünket. Élni kell vele! Nem érdemes csak céltalanul gyűjtögetni. Én tudatosan ehhez tartom magam. Persze ne érs félre, nem azt akarom állítani, hogy át kell esni a ló tulós oldalára és ész nélkül azonnal mindent elkölteni, elszórni felesleges dolgokra! Legyen mindig egy megnyugtató vésztartalék! A többi meg váljon az örömödre!

Nem tudom, pl. hány gyereked, eltartottad van. De 2 millióból úgy hogy a lakhatásod kvázi ingyen van, tehát csak a rezsire meg kajára kell költened, főleg ha még tudod is hogy spórolni kell, 5-6 hónapig nem jössz ki?! Nem rosszból, de akkor valamit rosszul csinálsz, meg kellene nézni, hol folyik el feleslegesen ennyi pénz. De ez is csak feltételes mód, mert ha jól értem, nem 100%, hogy hétfőtől azonnali hatállyal úgy rúgnak ki, hogy többet be se kell menned, felmondási idő nuku.

dec. 6. 16:07
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Ja még valami: ha 2 millióból nem jössz ki és fél milliót félre tudsz tenni, mi van akkor ha nem most rendeled meg, hanem tavasszal? Addigra lesz még +2-3 milliód, a 2 mellé. 4-5 millió már csak elég tartaléknak, nem? Azon a pár hónapon meg szerintem nem múlik semmi.
dec. 6. 16:11
 20/20 A kérdező kommentje:
végülis lizing lett, köszi a tippeket. :)
dec. 10. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!