Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miután kb. 55-60 km/órás...

Miután kb. 55-60 km/órás sebességgel belecsapódtam egy, vagyis két fekvőrendőrbe, mert az átjáró mindkét oldalán volt, vigyem el a kocsit egy futómű állításra?

Figyelt kérdés
Egy falun mentem keresztül, és pár másodpercre elbambultam, csak a két nagy csattanásra ocsúdtam fel, akkor vettem észre, hogy fékezés nélkül áthajtottam egy zebra mindkét oldalán lévő fekvőrendőrön. Nem volt vészes, de azért kaptak ütést a kerekek rendesen. A kormány nem húz semerre, viszont feltűnt, mintha picit ferdén állna, kb. 1-2 centire mintha jobbra állna, amikor tejesen egyenesen megyek. 5 éves autóról van szó, 29.000 km van benne. Hogy megnyugodjak, vigyem el egy futómű ellenőrzésre, vagy ha nem húz félre a kormány, nem muszáj?

#fekvőrendőr #Futómű ellenőrzés
dec. 5. 18:52
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Az a gond, hogy olyan dolgokon vitázunk, amit nem láttál. Erdélyből írok, hogy te Magyarországon milyen fekvőrendőrökkel találkoztál, a te dolgod. Itt is vannak olyanok, hogy simán áthajthatsz rajtuk, mert szinte észre sem veszed. Azt írod, hogy ha 110-el is belemennék, akkor se szabadna semmi baja legyen a kocsinak. Gyere ide, csak 90-el menj bele abba, amit majd mutatok neked, és majd utána beszélgetünk.

Én vittem el futómű ellenőrzésre saját akaratomból, azzal is tisztában voltam, hogy lehet semmit se kell állítani. Tehát nem vert át senki. Mutatta is az illető, hogy egyik keréknél mibden tökéletes, másik felénél van egy pici kerékösszetartás eltérés. Láttam a szememmel, hogy állított rajta, nem a semmiért fizettem ki az amúgy se túl nagy összeget. Azóta a kormány pont egyenesben áll.

Az is egy baromság, hogy csak akkor kell elvinni futómű állításra, ha valamilyen rendelleneset észlelünk. 40-50 ezernél nem árt, ha megnézik. Volt olyan kocsim, ami nem húzott se jobbra se balra, viszont elkezdte koptatni az egyik gumi külső szegélyét. Mire beállították, az egyik fele szinte tükörsimára kopott.

dec. 14. 12:45
 12/13 anonim ***** válasza:

ma 12:45

1:Az a gond, hogy olyan dolgokon vitázunk, amit nem láttál.

Igen, olyanon vitáztok amit ő nem látott de van egy komoly szakmai tudása, tapasztalata.

2: Azt írod, hogy ha 110-el is belemennék,

Nem írt ilyet senki.

3: Én vittem el futómű ellenőrzésre saját akaratomból,

Dehogy vitted saját akaratodból! 10 napja rinyálsz rajta hogy mit tegyél!

4:Az is egy baromság, hogy csak akkor kell elvinni futómű állításra, ha valamilyen rendelleneset észlelünk. 40-50 ezernél nem árt, ha megnézik

Ez igaz, bár a kérdésedben még csak 29 ezer volt a kocsidban.

dec. 14. 14:14
 13/13 anonim ***** válasza:

Még valamit kifelejtettem, azon nevettem a legjobbat:Ezt írtad:

"Tehát nem vert át senki. Mutatta is az illető, hogy egyik keréknél mibden tökéletes, másik felénél van egy pici kerékösszetartás eltérés."

Ez alapján sem neked, sem a "szerelődnek" a leghalványabb fogalma sincs arról hogy mit is jelent a kerék összetartás!

dec. 14. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!