Mit csináltok a motorotokkal ha egy ideig nem tudnátok használni?
600-as hornetről van szó, az a helyzet, hogy kint fogok dolgozni Ausztriában, áprilisban jövök haza és májusban irány vissza. Szivesen mennék motorral de nem tudom sehova rakni, csak egy ponyvát tudok tenni rá,hogy óvjam az esőtől. Az a gáz, hogy november közepén van vége a nyári szezonnak és Ausztriából november közepén hazaindulni motorral necces az időjárás miatt. Felmerült bennem, hogy veszek egy motorszállító trélert, de a kocsim meg 1.4-es 92LE szivóbenzin opel meriva, nem merek a hegyekben nekiindulni hegynek felfele a motort ráaggatva nem hiszem hogy birja a lelke.
Ti eladnátok? Vagy tartogatnátok valahogy itthon, úgy hogy tavasszal és ősszel tudnátok egy kicsit használni?
kb 2-3 évig tervezem ezt a kinti melót csinálni, utána max téli szezonokra járnék ki. Viszont szivem csücske ez a motor, nem tervezem eladni amíg élek, ha veszek is másikat, ezt megtartom örökre(érzelmek fűznek hozzá na.. :) )
Ha már itt tartunk, volt már motorozásban ekkora kihagyásotok? 2-3 év?
Semmi baja nincs ha száraz szellős helyen tartod.
Az akkut kikell venni és valakit megbízni hogy néha töltsön rá.
De ne takard le mert az a rozsda kedvence.
Esetleg valamivel lekenni ami taszítja a vizet, párát és kész.
Az 1,4 90 paci elbirja a kisfutot, csak nem 100al fogsz hegynek fölfele menni hanem 60al.
De azt vedd figyelembe, 1 ev utän a motort autot ät kell rendszämoznod mert az oszträk zoll szereti a magyart meg az összes külföldi rendszämot szekszuälni emiatt...
A kiesö järulekbevetek miatt is pl...
1. Elvittem volna még kicsit melegebb időben anyáméknak, apám motorja mellett leponyvázva elfér.
2. Korábbi oktatóm is hirdet félig fűtött garázsban téli tárolási lehetőséget egész elfogadható áron, és még az akksit is csepptöltőre tesz időnként, keresnék ilyen lehetőséget.
Utcán ponyvával nem hagynám, ha nem vagyok ott. Udvaron ponyvával esetleg, de ha kertes háznál lenne legalább egy gang vagy alsóépület, ahova betolom, tehát fedve van, és még ponyva, akkor otthon hagynám.
Viszont 2-3 év? Szintén 600-as hornetesként mondom, hogy ha 2-3 évig nem használnám, akkor én bizony eladnám. (Amúgy ha 2-3 évet motoroznál vele aktívan, lehet, akkor adnád el, mert ha nem is nagyobb, de másabb típusú motort is ki akarnál próbálni.) Az szerintem hülyeség, hogy megtart az ember egy járművet, csak mert "érzelmi szálak" fűzik hozzá, amikor már nincs rá szüksége. Apám a családi autónkat, ami 8-24 éves korom között volt nálunk, minden gyereke azon tanult vezetni, imádtuk, ő is imádta, kb. két nap alatt adta el, kb. 20 perc volt feldolgoznom, hogy már két hete nem láttam és nem is látom többé, mert már egy másik kontinensen van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!