Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan tettétek el télire a 2...

Hogyan tettétek el télire a 2 ütemű 50-es motorotokat? Másnak is nehezen indul több hónap állás után?

Figyelt kérdés

Régen volt egy 50es robogóm és tavaszal az első inditás nagyon nehéz volt. Többször próbáltam berúgni mire beindult, legalabb 20at rárúgtam. Automata szivatós volt és miután beindult akkor magasan volt az alapjárat, amugy meg szinte észre sem vettem hogy megy a szivató. A motor jol ment, nem volt semmi baja. Ez normális ezeknél a motoroknál?

A benzincsap vákumos volt, szoval nem tudtam kézzel elzárni.

Szerintem az uzemanyagban lévő adalékok rakodtak le és azért indulhatott nehezen. Az segitett volna ha lett volna benzincsap amit elzárok és kijáratom a karburátorbol a benzint?

Később azt csináltam hogy hetente beinditottam télen, csak az első 1-2 évben nem volt fedett hely ahol tárolhattam volna otthon, igy máshol volt a motor tárolva, szoval nem volt lehetőségem hetente beinditani.

márc. 5. 01:06
 1/3 Szolovjov ***** válasza:
Én is megjáratom a motorjaimat télen is, amikor enyhe az idő. Így tavasszal szépen indulnak. A 250-es Etz-m állt 2 hónapot. 3 rúgásra indult.
márc. 5. 02:45
 2/3 anonim ***** válasza:
Sajnos a mostani benzin, pláne a 95-ös hamar megromlik. Mol fél év szavatosságot mond rá. Én a fűnyírónál is tapasztaltam, hogy a tavalyi benzinnel nagyon nehezen indul, én nem is úgy megy mint a frissel, de az 50-es mocim, 2 hónap állás után is alig akart elindulni. Legjobb, ha full kijáratod belőle a benzint, vagy 100-assal tankolod mielőtt leteszed.
márc. 5. 06:29
 3/3 anonim ***** válasza:
En telen is be szoktam inditani a rotyogot, mondjuk a szezon vegen kupakig töltöttem e5ös 95össel( mert a halodo nyugaton van az is meg 98as is). Es nem szokott megkotlani a benzin benne...
márc. 5. 07:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!