Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Télen kéziféket használni?

Télen kéziféket használni?

Figyelt kérdés
Őszintén nekem megszokás hogy sebbességbe teszem s kézit is fel,nem rég kezdtem vezetni s hallom télen annyira nem ajánlott mert befagyhat. Ki hogy csinálja? Van valóságalapja?
ma 11:51
 1/9 anonim ***** válasza:
Van, persze. Nem ajánlott behúzni, ha fagy.
ma 11:56
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem lesz itt -10 fok hogy befagyjon. Ha gyakran van használva nem fog befagyni. Persze az a biztos ha nincs behúzva, mert ha mégis befagy akkor marad az autó ott ahol van.
ma 12:08
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekem előbb tapadt le a fékpofa a dobban mint,hogy befagyott volna a fékbowdenem. 9 éve van nálam a kocsi, és most is be van húzva a kézifék, plusz sebességben is van az auto.
ma 12:17
 4/9 anonim ***** válasza:
Valóban befagyhat, ha nincs használva. Amikor jogsim lett, apám mondta is, hogy a családi autón télen véletlenül se húzzam be a kéziféket, mert ő soha nem használja, tök síkon elég neki a sebesség (simán beáll a garázsba is kettesben lendületből, aztán úgy hagyja), és emiatt befagyhat.
ma 12:21
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

Sose fagy be ha használva van.

Akkor a lábfék is befagyna ha így gondolkoznátok.

ma 12:59
 6/9 anonim ***** válasza:
#5 Okoska konkrétan a féket húzza be a kézifék, az fagy be. Mondjuk nem a Magyarországi időjárásban az igaz. Nincs nálunk olyan hideg hogy befagyjon.
ma 13:01
 7/9 anonim ***** válasza:
Sosem fagyott még be. Meg alighanem nem is fog, ha valaki legalább hetente 2-3 alkalommal használja.
ma 13:34
 8/9 anonim ***** válasza:
24 éve vezetek. Ez alatt volt tél is, hideg is. Volt több autóm is. A kéziféket mindig behúzom. Nekem még így tanították. Soha, egyetlen alkalommal sem fagyott még be.
ma 14:31
 9/9 anonim ***** válasza:
#8 Nekem azt is tanították, hogy hamarabb nyomjam be a kuplungot, mint a féket, mégsem csinálom...
ma 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!