Ha menet közben valamiért elromlana a fék (pl be lehet nyomni teljesen), célszerű a kéziféket használni ha meg kell állni?
Nem kerültem még ilyen helyzetbe, ezért szeretném tudni mi lenne a legjobb megoldás ha megtörténne ahelyett, hogy leblokkolnék
motorféken elgurulás is egy megoldás de ha muszáj megállni a kézifék jó lehet menet közben behúzni?
Hát azt nem ártana gyakorolni előtte , mert nem úgy viselkedik mint a lábfék.
Főleg meg ha megijed az ember és berántja, rögtön csúszik és kifarol a hátulja, fékhatás meg semmi.
Magának a hátsó féknek kb 30 % a hatása az elsőhöz viszonyítva, normál körülmények közt.
"rögtön csúszik és kifarol a hátulja, fékhatás meg semmi"
ez nem teljesen igaz, bár régebbi autóknál lehet így. az újaknál már vészfékként működik. én kipróbáltam a sajátomon is, meg a céges verdán is, mindkettőnél 80 km/h-nál. nagyon minimálisan mozdult csak ki a hátulja, amúgy szuperül belassított.
4. Nem igaz ez!.
Majd nézz utána hogy mennyivel gyengább a hatása mint az elsőnek.
Kérdező!
A visszaváltás fogalma ismeretlen?😮
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!