Új Daciát szabad vásárolni?
Természetesen szabad, a Dacia termékei is teljesítik az EU-s műszaki előírásokat.
Személyes nézőpontod alapján persze az adekvát válasz attól függ, mik a céljaid az autóval, mekkora minőségi, presztízs-elvárásaid stb vannak vele szemben és mekkora a kereted az autóvásárlásra.
#4 "Ha a franczia, német meg olasz középosztálynak nem derrogál"
Magyarországtól nyugatra azt sem tudják, mi az a Dacia, mert ott nem vesznek ilyen ipari hulladékot. 😂 Vicc kategóriába tartozik, a többi európai márkával nem említhető egy lapon.
#5 "a Dacia termékei is teljesítik az EU-s műszaki előírásokat."
Azt te csak hiszed. Láttam én már 2013-mas Dustert klímával, pollenszűrő nélkül. Csak hogy világos legyen, ha nem vagy tisztában a törvényekkel: az EU-s előírások szerint minden klímás autóba kötelező a pollenszűrő. Ebben nem volt. Nyilván nem mindegyik ilyen, gyártási hibás lehetett, valószínűleg a nem klímás modellekbe szánt box került a műszerfal alá. Viszont ez felvet két problémát is:
1. Jól bemutatja a Dacia minőségét, ha ennyire nevetséges hibát vétenek. Ezek után hogy bízzon meg az ember abban, hogy a biztonsági berendezések és funkciók megfelelőek?
2. Én értem, hogy véletlen összekeverték a gyárban, de felmerül a kérdés, hogy mégis miért létezik olyan elem? Az egy dolog, hogy 2013-ban még a klíma opcionális volt bennük (ami elég gáz), de az elfogadhatatlan, hogy az első autóm egy 1997-es F Astra volt, full fapad, nem volt klímás és mégis volt benne pollenszűrő. A Dacia meg 16 évvel később is árult még pollenszűrő nélküli autót. Ez a Dacia színvonal. Ennyit sem érdemel a szemükben a felhasználó.
Szánalmas autók. Azt írtad, hogy "... ha nekik nem derogál". Először is, de, derogál nekik. Másodszor, lehet nem vagyunk túl fejlett ország, de annyira azért nem vagyunk putri nép, hogy a Daciákat jónak tekintsük. Ennék azért illene magasabb igényekkel és önbecsüléssel rendelkeznünk. Én nem ítélkezem mások tulajdonai alapján. Nem nézek le senkit ha olcsó/régi autója van, vagy olcsó telefonja, vagy olcsó ruhái... tök mindegy. A Dacia viszont annyira alacsony színvonal, hogy totál igénytelen embernek kell lenni hozzá.
"Magyarországtól nyugatra azt sem tudják, mi az a Dacia, mert ott nem vesznek ilyen ipari hulladékot"
Nem egy németet ismerek (többek közt kollégáim is vannak) akik új Daciával rohangálnak, holott megtehetnék, hogy jobbat vesznek. Nem mindenkinek kell agyonárazott fos audi,bmw meg mercedes, mert azt hiszed attól vagy valaki...
Tehát ha jól értem, kifogtál egy gyári hibás autót, amiből egy pótolható alkatrész hiányzott, és erre alapozod a véleményedet? Életszerű. Ja, nem.
"Ezek után hogy bízzon meg az ember abban, hogy a biztonsági berendezések és funkciók megfelelőek?" Hogy te személy szerint miben bízol, az hogy jön ide? Mennyiben befolyásolja a százezerszám eladott autó minőségét a te hited? Mesélj.
Valószínűleg elkerülte a figyelmed egy apróság, a feltett kérdés... Abban a "szabad-e" fonéma szerepel, aminek a denotált jelentése nem egyenlő a minőség fogalmával. Ez megvan?
"Ennék azért illene magasabb igényekkel és önbecsüléssel rendelkeznünk." Hál' Istennek a közlekedési eszközök csak tárgyak, és ennek megfelelően érzelemmentesen kezelhetőek. Azok számára presztízs- és önazonosságot okozó-hordozó attribútumuk, akik egója sérült. Ez világos?
"Én nem ítélkezem mások tulajdonai alapján." Dehogynem. Épp azt csinálod ezen hozzászólásodban is. Vagy ilyen rövid a memóriád?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!