Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Adott egy autó én azt tovább...

Adott egy autó én azt tovább adtam családtagomnak kölcsön adási papírral. fel hívtam rá a figyelmét hogy van pár tartozásom, Amit nem tudtam és nem is tudok jelenleg rendezni és hogy amint tudják írassák át.?

Figyelt kérdés

Többször is figyelmeztettem őket hogy ha végrehajtóhoz kerül ki fogják vonni a forgalomból le is foglalhatják. Ez kb 6 hónapig húzódott

Míg végül jött a végrahatjói papír 1 hónap határ idő van ki fizetni a tartozást vagy ki vonják ugye emlitettem az anyagi helyzetem hogy ezt én nem tudom fizetni nos ilyen esetben mi lenne a korrekt? Úgy gondolom mivel lett nekik szólva nem várhassák el hogy a semmiből fizessem csak azért hogy továbbra is tudják használni Helyes írásomért elnézést!?

dec. 1. 00:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy, milyen módon adtad el neki (olyan, hogy kölcsönadásival eladod nincs!), a tartozást neked kell fizetni, illetve ha emiatt a vevö az autót nem tudja hasznáni, perelhet kártérítésért is.
dec. 1. 08:09
 12/16 krwkco ***** válasza:

"Ha csak kölcsön adtad az autót akkor mégis, hogy íratták volna át?"

A kérdező későbbi kiegészítéseiből kiderült, hogy a valóságban eladta az autót, vételárat kapott, de a vevő meg akarta spórolni az átírást.

Ezért írtak egy meghatalmazást a használatra. Amiben kölcsönadásról van szó.

dec. 1. 09:36
 13/16 A kérdező kommentje:

12# valóságában így történt egy mondhatni nagyobb összegért vette meg tőlem és arra hivatkozva kellet egy meghatalmazás a használatra amíg lessz pénzük az átiratásra

De mint korábban írtam ez 6 hónap allat nem történt meg

dec. 1. 10:24
 14/16 A kérdező kommentje:
#11 úgy mégis hogy perelhet mikor az én nevem van az autó?
dec. 1. 15:26
 15/16 anonim ***** válasza:

Tehát. Adott neked pénzt, nem írtatok adás-vételit és ő használja az autót.

Tehát nem eladtad, csak kölcsön adtad az autót. Mondhatjuk úgy is, hogy bérli az autót tőled.

Bármikor közölheted vele, hogy most már adja vissza az autót mert szükséged van rá. El is adhatod másnak, egy olyannak akár aki rendes adás-vételi papírral a nevére is veszi

Neki tulajdonképpen ahhoz az autóhoz semmi köze.

A bank is simán viheti ebből az okból kifolyólag.

dec. 1. 15:46
 16/16 anonim ***** válasza:
Egyébként mi az, hogy adott egy nagyobb összeget, de nincs pénze átiratni?
dec. 1. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!