Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Eladtam egy autót és 1 hét...

Gozdán tamás kérdése:

Eladtam egy autót és 1 hét után elszakadt a vezérlműszij,az új tulaj fenyegetözik hogy fizessem ki az új motor árát,igaza van?vagy csak leakar huzni

Figyelt kérdés
nov. 30. 12:03
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
88%
Ha benne van a szerződésben, hogy az adott állapotban veszi meg az autót, akkor nincs igaza,hanem peche van.
nov. 30. 12:06
 2/14 anonim ***** válasza:
89%
Azért ahhoz eléggé nagy pech kell hogy pont akkor szakadjon el. Főleg hogy a csereperiódus úgy van megadva, hogy még bírja pár évet utána. Nekem ez bűzlik, át akar verni.
nov. 30. 12:08
 3/14 A kérdező kommentje:
Egy Peugeot 306 os kocsiról van szó 150 ezer forintér adtam el és 75 ezer forintot követelnek az új motorra,azt mondják hogy rejtett hiba volt a szij szakadás
nov. 30. 12:56
 4/14 anonim ***** válasza:
86%

#3 A szíjnak a szakadása 100%-ig megjósolhatatlan. Mérni, tesztelni nem lehet. Szemrevételezéssel nagyjából megmondható róla, hogy újszerű, vagy már régi, de még ha ránézésre régi és szar is, akkor sincs az a mindenható isten, aki képes megmondani, hogy 100km múlva fog szakadni, vagy 20 ezer múlva. Főleg, hogy a felhasználás módjától is függ.

Ráadásul mi a bizonyíték rá, hogy tényleg elszakadt a szíj? Meg mi az, hogy új motor? Ha szakad a szíj, akkor legrosszabb esetben is a hengerfejet kell felújítani (vagy csóró paraszt módon bontottat venni rá), a motor(blokk) kb. soha sem sérül.

Egyértelműen átverés, sajnos ilyen olcsó szegmensben erre nagy az esély, gondolom nem ma barnult a vásárló, ezek folyton bepróbálkoznak ilyenekkel, sok hasonló kérdést lehet olvasni itt is. Eszedbe ne jusson fizetni. Mondd meg nekik, hogy a szíj szakadása nem rejtett hiba, hanem az általános karbantartás elmulasztása, ami mint új tulaj már őt terheli, neki kell róla gondoskodni, illetve hogy a motort egészen biztosan nem kell emiatt cserélni. És add tudtára, hogy ha nem száll le rólad, feljelentést teszel zaklatásért.

nov. 30. 13:08
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ igen ,igazad volt nem ma barnult le a vevő
nov. 30. 13:12
 6/14 anonim ***** válasza:
90%
Vigye el àllapot felmèrèsre hivatalos helyre. Amit az uj tulaj fizet. Lehuzos szagu a dolog.
nov. 30. 13:23
 7/14 anonim ***** válasza:
89%
Már az hogy 75k-t követel.. ha elszakad,az nem 75k lesz hanem sokszorosa..tudom mert nekem is volt vezérműszíj szakadás
nov. 30. 14:03
 8/14 anonim ***** válasza:
89%
Át akar verni, nem fog neki sikerülni, az ékszíjak állapota nem garanciális kérdés főleg ilyen "értékű" autónál.Egyébként hasonló ügyekkel tele van az internet brazil származású kereskedők esetében.
nov. 30. 14:04
 9/14 anonim ***** válasza:
93%

Add meg neki az ügyvéded számát. Ha nincs ügyvéded, add meg neki a helyi hullaházét (és mondd neki azt, hogy az ügyvédedé).

Sose fogja hívni.

nov. 30. 14:45
 10/14 anonim ***** válasza:
81%

Nem vagyok rasszista de C típusú emberekkel nem üzletelünk!

Se nem adunk se nem veszünk tőlük semmit!

nov. 30. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!