Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 600-as motort lehet legálisan ...

600-as motort lehet legálisan A2-re folytani?

Figyelt kérdés

Én úgy tudom, hogy nem, mert

A2-re(35kw-ra) csak olyan motort lehet folytani ami ami nem nagyobb, mint 70kw, és a 600-as sportmotorok mind nagyobbak ennél. Meg azt hiszem van még valami olyan szabály is, hogy kilogrammonként 0,2kw v valami ilyesmi(nem néztem utána, bocs ha nem igy van)

Viszont sok hirdetésben írják, hogy A2-re folytott és A2 papirok vannak hozzá, de attól még, hogy van hozzá papír ez így sehogy sem lesz legális ha jól gondolom.

nov. 24. 10:25
 1/6 anonim ***** válasza:

Van rengeteg 600-as sportmotor ami alapban 70kW vagy, az alatti, de jellemzően ezek régi 2000-es évekbeli motorok, túragépeket meg még most sem hegyezik ki lóerőre, 800-as V-strom is csak 61kW

Legálisnak legális lesz, ha be is van írva a forgalomba, viszont mégsem vezetheted A2-es jogsival.

nov. 24. 10:42
 2/6 A kérdező kommentje:

Igazából én sor4es-re gondoltam

(Yamaha yzfr6, honda cbr600)

nov. 24. 11:31
 3/6 anonim ***** válasza:

Yamaha FZR600 is sor négy, de "csak" 67kW

[link]

Ez is csak papíron van lefojtva

[link]

nov. 24. 11:48
 4/6 A kérdező kommentje:

Es az ilyenek?

[link]

2006-os yamaha r6 elv ez gyarilag 93.4 kw, szoval ez itt akkor mennyire legális?

Az mimdegy, hogy a motor nincs lefolytva, de egy 'műveltebb' rendőr csak tudja/gondolja, hogy ez a motor erősebb mint 70/35 kw

nov. 24. 15:46
 5/6 anonim ***** válasza:
Erről Kunhalmi és Bangóné jutott eszembe. A képviselőkbe "folytatni" a szót illendő táblájukkal. 😀
nov. 24. 17:59
 6/6 anonim ***** válasza:

#4 Jogosítvány oldalról nézd a dolgot! A szabály ugye úgy szól, hogy A2-es jogosítvánnyal vezethető olyan motorkerékpárt, amelynek teljesítménye a 35 kW-ot, teljesítmény/tömeg aránya pedig a 0,2 kW/kg-ot nem haladja meg, és amelyet nem kétszer akkora teljesítményű járműből alakítottak át.

Namost akár egy Hayabusát is lefojtathatsz márkaszervizben 35kW-ra, amennyiben lenne hozzá gyári készlet, ebben semmi illegális nincs. Csakhogy mivel 35kW-osnál erősebb motorból lett lefojtva, így hiába lesz a forgalmiban 35kW, akkor is csak korlátlan A-s jogsival vezethető.

Az ilyen hirdetés lényegében átverés, még ha tényleg lefojtották is, mert az sugallja a vevőnek, hogy elég a motorhoz az A2-es jogsi, de valójában meg nem.

nov. 24. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!