Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motorcsere előtt állok. Opel...

Motorcsere előtt állok. Opel Vectra C 1.9 150 ló. Alfa Romeo 159-ből lenne lehetőségem átrakni egy motort, tudom,hogy a motor egyezik, de hogy lehetne ezt legálisan lepapírozni?

Figyelt kérdés

szept. 22. 01:00
 1/4 anonim ***** válasza:

Forgalmiba van motorszám, vagy csak motorkód?

Ha csak motorkód van, akkor nem kell papír. Azt mondod egyezik a motor, tehát ugyanaz a kódja, a kutya nem fog rájönni, hogy cserélve volt.

Ha van motorszám is, akkor az új motor vásárlásáról adásvételi szerződést kell írni. A motorcserét végző szerviznek pedig beszerelési igazolást kell adnia. Ezzel a két papírral bemész az NKH-hoz és a motorcserére hivatkozva kérsz időpontot soron kívüli műszaki vizsgára. Ha a vizsga sikeres, kiállítják az új műszaki adatlapot benne az új motorszámmal, ezzel pedig mehetsz okmányirodába megkérni az új forgalmit.

szept. 22. 03:53
 2/4 A kérdező kommentje:
A motorkód más, az opel ezt a motort Z19DTH-nak hívja, az Alfa 939a2000-nek. Így is ennyi a teendő?
szept. 22. 09:31
 3/4 anonim ***** válasza:
62%

Ja azt nem is figyeltem, hogy más típusból van, csak a motorra koncentráltam.

Hát így felejtsd el. Csak típusazonos motor kerülhet az autóba, tehát olyan, amit abba a típusba gyárilag is szereltek. Hiába ugyanaz a motor, nem az számít, hanem a motorkód. Z19DTH motorkódú motor soha nem volt gyárilag Alfában, szóval bukta.

szept. 22. 09:59
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a korrekt válaszokat.
szept. 22. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!