Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Minek vesz valaki nagyköbcenti...

Minek vesz valaki nagyköbcentis autót, ha úgy indul el vele, hogy öreganyám is leelőzné kerékpárral?

Figyelt kérdés
Nem vagyok egy száguldozós típus, lakott területen is max 55-el megyek, meg csak egy 100 lovas autóm van, de igyekszem dinamikusan indulni, haladni, máskülönben a következő útkereszteződéshez általában piros lámpára érnék oda. Egyre többször futok bele olyan autósba, persze öreg német prémium, hogy ott virít rajta pl a 3.0, de alig gyorsul. Többsávos út, így kielőzöm, de nem sokkal később elmegy mellettem, de ha megint egymás mellé érünk egy kereszteződésben, akkor ugyanez játszódik le. Kb az lehet, hogy a műszarfalon kinn van neki a pillanatnyi fogyasztásmérő, és azt lesi, hogy az ne menjen 15 liter fölé
nov. 22. 11:34
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
A közlekedésben mindenféle ember részt vehet. Ezért soha nem lesz olyan, hogy csak olyanok lesznek az utakon akiket te tolerálni tudsz. Ezekkel együtt kell élned
nov. 22. 11:42
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Mert van amikor a gyúrás nem elég.
nov. 22. 11:43
 3/19 A kérdező kommentje:
#1 Ja csak elinduláskor rosszabb mint egy tanulóvezető, de utána meg már tud menni 60-65-el, mert akkor már nem fogyaszt annyit. Csak akkor ne ekkora motorral vegyen autót, ha zavarja, hogy induláskor sokat fogyaszt, és hamar elfogy a 2000-es tankolásért kapott üzemanyag.
nov. 22. 11:47
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem nagy köbcentis az autóm, de még hála égnek 4 hengeres, biturbós. Ez a hátulján is jelölve van gyárilag. Nem versenyautó, de azért ha kell, elég fürge.

Ennek ellenére a legtöbbször én sem padlógáz-satufék stílusban közlekedek. Indulás után jéghideg motorral pláne nem. Ha te sietsz majd megelőzöl a mákdarálóddal. Nem igazán értem a problémát...

Én autópályán nem szoktam érteni, hogy miért jó váltogatni a tempót. Haladok egyenletesen GPS szerint 130-ra, óra szerint 140-142-re állított tempomattal. Egy autó kielőz 170-nel. Oké biztos siet, had menjen, az ő dolga. Erre pár km után ugyanazt az autót utolérem és előzhetem vissza, mert csak 110-zel megy. Majd eljátsza megint ugyanezt. Már nem is szoktam számolni egy pár száz km-es szakaszon hányszor előzgetjük egymást oda-vissza, pedig én végig egyenletes tempóval megyek.

nov. 22. 11:47
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
A másik, akiket nem értek, ha már témánál vagyunk, az olyanok, akik mennek konstans 70-nel. Erre vannak bekalibrálva, vagy nem értem... Országút, erős szembeforgalom és elég sok a beláthatatlan szakasz. Ezért cammogok utána 70-nel. Jön egy falu, lelassítok 50-re, be ő megy ugyanúgy 70-nel mintha mi sem történt volna. Falu vége, felgyorsítok, utána megint utolérem. Nem akkora probléma számomra ez sem, hogy külön kérdést tegyek fel róla. Csak nem értem.
nov. 22. 11:50
 6/19 A kérdező kommentje:

#4 Én sem vagyok egy száguldozós, mint írtam, de ez valami nagyon durva, ahogy némelyik elindul, mint amit írtam is, hogy nagymama kerékpárral.

Meg szintén az egyenletes haladás híve vagyok amúgy. Pl a 8-ason járok dolgozni, szépen beállok 100-110-re, persze jön az emberünk 140-150-el megelőz, majd meglátja a 70-es táblát Csórnál, és fék, én meg elhaladok mellette, és ezt játsszuk míg le nem megyek erről az útról :D

nov. 22. 11:52
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

A 8-ason régebben jártam. Igen, van az a szakasz, ahol idegesítően felváltva vannak a 70-es és 110-es táblák. Ott én is lassítani szoktam. Nem tolom végig 110-zel, akkor sem, ha nem látok traffipaxot és szemmel láthatóan belátható a sebességkorlátozott szakasz vége.

A M6-ososn járok viszonylag gyakran. Ott az alagutakban van 90-es korlátozás. Nem egy autóst látok akiket nem érdekel, küldik ott is 160-170-nel. Nekem nem esik nehezemre elvenni a gázt és legalább 100-ra lelassítani.

nov. 22. 12:11
 8/19 A kérdező kommentje:
#7 Én a 8-ason ezeknél azt nem értem, hogy a 110-es nem számít, nyomja neki, 140-150-el, de a 70-et meg betartja :D
nov. 22. 12:14
 9/19 anonim ***** válasza:
89%

Ezeket én sem értem, de van rosszabb is, amikor parkolni nem tudnak a nagy dobozukkal. Beállnak 30 fokos szögbe, két-három helyet elfoglalva és még a fenekük is kiáll. Amilyen buták, orral mennek be, hogy mégnehezebb legyen kiállni...

#5 Erre egy értelmes magyarázat az hogy bizonyos autóknál a 70km/h sebesség a legideálisabb. Ekkor optimális a motor járása, fogyasztása, menetzaj és a jármű rezgése döcögése.

Én amúgy az útburkolat állapotához is igazítom a sebességet, van pl. több olyan hely ahol az országút elég rossz, mert tönkretették a kamionok, így ott csak 70-el megyek mert szétrázza a kocsit a szar út, ugyanakkor a faluban pár éves kiváló útburkolat van, amely alkalmas a 70-es sebességre. Na így már ki is jött a konstans 70km/h sebesség. Én elhiszem, hogy egy modern, ezerféle lengéscsillapítóval felszerelt kocsival a leromlott útburkolaton 100-al haladva sem érezni az utastérben semmit a rázkódásból, és nem rest valaki a településtáblánál lefékezni 40-re és továbbdöcögni, de ezt nem tehetik meg azok akiknek régi autójuk van, így ésszerű inkább kiegyenlíteni a sebességet.

nov. 22. 12:22
 10/19 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem szimplán az van ilyenkor, hogy mint sok helyen az emberek egyszerűen néznek ki a fejükből, fel sem fogják hogy most ők gyorsítanak, lassítanak, mennyi a sebességkorlátozás vagy éppen nincs, csak mennek előre. De nem csak autóval hanem egyre több helyen ezt látom, hogy sokan csak mennek az orruk után de se kép se hang.
nov. 22. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!