Rám maradt öreganyámtól pár műanyaghordó tavalyelőtti szilvacefrével, azt honnan lehet tudni, hogy abból lehet-e még pálinkát főzetni, vagy ki kell önteni a fenébe?
Figyelt kérdés
Van amelyiknek ilyen vastag, fehér kocsonyás réteg van a tetején, van amelyiknek csak folyadék.2023. nov. 25. 11:48
3/7 mindentudó99 válasza:
Szag és íz alapján. Ha nem ecetes nem édes és szesz íze van jó. De kevés az esély két év után.
4/7 anonim válasza:
Érzékszervi vizsgálat az elsődleges, utána kell csinálni egy próbalepárlást (kicsiben).
5/7 A kérdező kommentje:
A friss cefrét most főzettük ki, főzés előtt annak is ecet szaga és íze volt, mondjuk Pamacs lenyalogatta a kezemről, szóval nem lehetett rossz.
De majd megkérdezem a főzdést, csak nem akartam kavarni amíg ki nem főzettük az ideit, de most azon túl vagyunk, úgyhogy majd akkor rákérdezek mi legyen vele. Úgyis azt mondta, hogy kevés idén a cefre, mert se kajszi, se birsalma nem volt.
2023. nov. 25. 16:16
6/7 anonim válasza:
Tessék megkóstolni.
Nem halsz meg.
Nincs hibája, jó.
7/7 anonim válasza:
Egy kevés levet le kell szűrni róla és megfokolni. Egy refraktométerhez néhány csepp is elég. Az egyből megmutatja mennyi alkohol van benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!