A nő autó tulajdonosok alap dolgokat megtudnak csinálni az autójukon vagy mindenért szerőhöz viszik?
A rokonságban nincs olyan nő aki egyedül él, mindenkinek van férfi a családban aki intézi az autót.
Nálunk is én tartom karban a feleségem autóját mert tudom hogy ő nem tudna egy izzot sem kicserélni ha kicsit trükkös helyen van és valamit le kell szedni hogy hozzáférj. Aksit is én cseréltem ki otthon, légszűrőt, pollenszűröt, stb.
Ha én nem lennék akkor az apukája csinálná meg, ahogy a testvéreinek is ő csinálja meg, hacsak nem akarják szerelőhöz vinni egy izzocsere miatt.
Hogy csinálják azok a nők akik egyedül élnek?
A nők nem tudnak semmit megcsinálni, mert nem is akarják.
Megkell nézni bármelyik női autót, ki se takarítják soha.
A kérdés is és az #1-es válasz is egy helytelen általánosításon alapul.
Autószerelőként azt tapasztalom, hogy ma már a férfiak sem csinálnak meg semmit. Vannak, akik nekiállnak, mert ő aztán micsoda férfi és ő bizony mindent megcsinál magának, de a legtöbbjükön ugyanúgy kifog egy izzócsere, volt már nem egyszer hogy úgy jött be, hogy izzót cserélt és kellene egy fényszóróállítás, mert hülyén világít, aztán mondom persze hogy hülyén világít, mert keresztbe-kasul lett betéve a helyére az izzó. Fórumokon is sok olyat lehet olvasni, hogy például olajcseréket megcsinálnak otthon, mert az egyszerű és nem lehet elrontani. Tény, hogy rém egyszerű az olajcsere, de aki azt hiszi, hogy nem lehet elrontani, az csak bizonyíték rá, hogy még az olajcseréhez sem értenek és bizony sokszor nem is jól csinálják.
A nők kevésbé próbálkoznak, mivel ők nem csinálnak önérzeti kérdést belőle, viszont a felmerülő hibák sokkal jobban zavarják őket, sokkal jobban aggódnak miattuk és nagyobb eséllyel mennek szervizbe a problémákkal. Továbbá sok nő meglepő módon sokkal érdeklődőbb, mint jópár férfi. Férfiakon sokszor látom azt, hogy kár magyaráznom a problémát, mert leszarják, csak legyen kész, míg a nők érdeklődőbbek, hogy mi a gond, xy mit jelent, mi miért van, stb. És vevőbbek a szakmai tanácsokra is, míg a férfiak legyintenek, hogy ne akarjam már nekik megmagyarázni, mert ők férfiak és """nyilván""" értenek hozzá. Van olyan női ügyfelem is, aki sokat van úton és nem tud mindig minden szarral eljönni, aki kérte hogy mutassam meg hogy kell izzót cserélni, meg még imbusz készletet is vett fényszóróállításhoz. Férfiak ilyeneket sosem kérdeznek, mert mint írtam, nekik ez önérzeti kérdés, nekik ugyan nem kell segítség. Inkább elbasznak valamit, minthogy segítséget kérjenek.
Nyilván nem mindenki ilyen egyik oldalon sem. Ez csak az én általános tapasztalatom.
A mostani autók (nem 30 éves roncsok) sokkal bonyolultabbak annál, hogy otthon barkácsolgassák, mindent müszerekkel kell beállítani, hogy ne menjen tönkre. Szóval normál esetben a szervízben végzik ezeket.
Nöként a kereket le tudom cserélni, ha kell, az aksit is, ha úton vagyok, és kiég egy izzó, azt is meg tudom csinálni egyedül is. A párom kocsiján az izzócsere nem ennyire egyszerü, annál a kerékszekrényböl lehet csak elérni ezeket, ehhez pedig fel kell a kocsit bakolni, ami random útszélen nem igazán javasolt.
Lemostani, kitakarítani mindig én szoktam mindegyik autót, márcsak azért is, mert sokkal pontosabban tudok beállni a mosóba.
Mifelénk a férfiak is szervizbe viszik az autót. Az autó kiírja, hogy milyen szerviz kell vagy ha elromlik valami, és visszük. Plusz évente olajcsere, kétszer kerékcsere.
Mégis miért bütykölnénk bármit is, amihez se szerszámunk, se semmi? Már egy kereket is alig lehet saját magadnak lecserélni, mert úgy ráhúzzák géppel, hogy az kézzel egy nő tuti nem szedi le.
Meg tudok, igen. Pedig nem is élek egyedül. (Nyelvtannáciskodni is tudok: meg tudom csinálni -> igekötő + segédige + főnévi igenév. Az igekötőt a saját igéje helyett nem írjuk egybe a segédigével, vagyis nem "megtudom csinálni", hanem "meg tudom csinálni"! A megtud, az egészen mást jelent.)
Izzót, biztosítékot, kereket cserélni nem egy művészet, de az olajcsere sem egy bonyolult dolog, max elsőre tűnik macerásnak. Az első autómnak még az óracsoportjában is cseréltem izzót. Az akkumulátort kiszedni sem egy nagy dolog. Vagy pl. egy csomagtérajtó teleszkópot, vagy ablakmosó motort simán ki lehet cserélni. Ezek nem megugorhatatlan dolgok. Egyéb szerelésekhez már kell egy kis ambíció meg önbizalom, illetve tudás (előbbi van, az utóbbiakat még gyűjtögetem). Meg ugye egy saját kert, fedett garázs sem árt, mert gyakorlatlanul nem állok neki az utcán szerelni. Persze, nekem 15 évesnél idősebb autóim vannak, amikhez könnyebben nyúl hozzá az ember.
aszonnya itt a nő, hogy : "nem 30 éves roncsok"
Valahol válasz rá, miért akar minden liba görcsösen megelőzni a 3 hengeres turbótöltött 1000 köbcentis szarával beteg módon. :)
További sikeres 500 ezer km-t kívánok az autójukhoz. :)
(na ennél nagyobb átkot nem tudtam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!