Történt a következő: Vettem egy autót és amikor a eredetiség vizsgára vittem megállapították, hogy nem egyezik a motorszám azzal ami az okmányon szerepel. Mit lehet ilyenkor csinálni ?
Amikor felhívtam az eladót, azt mondta, hogy mi van, ha mi cseréltük ki a motort benne ?
Mit lehet ilyenkor csinálni ?
Aztán elmondta, hogy ő egy ismerősétől vette és azt még ők cserélték ki benne, stb...
Tehát ő nem tehet semmiről, ő ott se volt, hiába kérdezem.
Ezt akkor valahogy nem említette.
Annyit mondott, hogy majd írnak valami papírt a régi motorral kapcsolatban és úgy el lehet intézni a motorcserét, de ez megint több tízezer forintomba kerülne 40-50 körül mondta.
Mondtam neki, hogy vissza viszem neki az autót és kérem vissza a pénzemet.
De az volt rá a válasza, hogy ő már elköltötte a pénzt.
Ilyenkor mit lehet csinálni ?
Milyen lehetőségek vannak ?
Kérem olyanok írjanak akik szeretnének segíteni az ötleteikkel és nem csak szimplán lehl.lyézni akarnak.
Tényleg szükségem lenne valami ötletre, mert nem tudom, hogy ilyenkor mit lehet csinálni...
Hónapokon keresztül gyűjtöttem a pénzemet, jóval többet fizettem érte mint terveztem és még plusz 40-50 ezer forintot rá kellene költenem, meg papírozni és még ki tudja mit kéne csinálnom.
Nagyon várom a válaszokat!
Köszönöm szépen!
"Történt a következő: Vettem egy autót és amikor a eredetiség vizsgára vittem..."
Na várjál! Ezek szerint eredetvizsga nélkül vetted meg?! :OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Dakotától vetted?
Mond neki hogy adja vissza a dellát, mer mésza rendörségre feljelentést tenni
Érdemes egy ügyvéddel íratattni egy jogibikfa nyelven írodott levelet(ezt az ügyvédek tudják hogy köll) És ha arra se reagál akkor lehet pereskedni
Persze ha valami 100 ezer forintos 25 éves bontószökevény akkor nem érdemes időt se szánnia dologra:)
UI.: Ha tudta hogy nem stimmel a motorszám és ugy adta el akkor az büncselekmény
Én fenyegetőzgetnék kicsit, utána mennék a rendörségre
Írsz egy külföldi kétnyelvű adásvételit, amelyben feltünteted a motorszámot, meg hogy Nürnbergben vetted Franz Schneider magánszemélytől aki a Bayreuth strasse 23 alatt lakik és 1969ben született augusztus 2.án Münchenben és 276653M a személyigazolvány száma.
Nyilván csak a motorkód azonos, akkor oké.
Vagy kisavazod a motorszámot hogy ne látszódjon, "természetes" kopás okán.
Ez a szomorú magyar valóság de működik.
5-nél van a megoldás. Nem tudsz mást csinálni, ha vissza akarod kapni a lóvét.
Fel kell hívni az okoskát, és elmagyarázni neki, hogy utána néztél a dolgoknak, és ha záros határidőn belül nem adja vissza a vételárat, és viszi el a kocsiját még a közeledből is, akkor feljelented.
Rá fognak kérdezni a zsaruk, hogy mégis hogy került egy másik motor az autóba. Lefoglalják a kocsit is, egy szakértő meg tudja ám mondani, hogy nem az adásvétel óta elmúlt pár napban pakolták bele a motort. Nem biztos, hogy megér neki ennyit.
Egy büdös féregtől vettél autót, ez nem látszódott rajta?
Bár ha már telefonon beszéltél vele, feltűnhetett volna.
Ha a rendőröket előveszed, hónapokra elfelejtheted az autót.
Nehéz ügy már, rendőrség, romák, nepperek, egykutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!