Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ebben a helyzetben te meglépné...

Ebben a helyzetben te meglépnéd a vásárlást?

Figyelt kérdés

A szitu: Van egy 4 éves, teljesen jó kocsid. Lenne egy másik autó, vadiúj, ami szíved csücske típus, szép, kevesebbet fogyaszt, mint a meglévő, de drága.

Ha megveszed, akkor 3 milliót kell beáldozni a megtakarításból (4,5 millió megtakarítás megmarad).

A hitel miatt a korábbi havi átlag 280 ezres megtakarítás 230 ezerre apad.

Megvennéd-e így a kocsit? Én kicsit túlzónak tartom, hogy ennyit beáldozzak. Mi a véleményed?

nov. 11. 10:09
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ mik az anyagi célok.

Ha nem hiányzik mondjuk egy lakásvásárlásból a közeljövőben az a pénz, akkor simán.

Az élet rövid, ha megtehetjük, járjunk olyan autóval amit szeretünk

nov. 11. 11:29
 12/26 A kérdező kommentje:

Opel Corsa helyett Honda Jazz

Egyébként bennem is van egy ilyen, hogy lehet, hogy nem lenne akkora boldogság, ha megvenném, max az első pár hétben-hónapban.

nov. 11. 11:30
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne vedd meg ha vigyázol a meglévő autóra jó ideig nem lesz vele gond
nov. 11. 11:33
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
#12: Ja, hogy Corsa vs. Jazz? Hát így felesleges pénzkidobás tényleg.
nov. 11. 11:42
 15/26 anonim ***** válasza:
79%
Ne haragudj de itt a legtöbbek számára egy 4 éves Corsa is elérhetetlen. Annyi pénzt meg egy Jazzért biztosan nem adnék. Becsülendő hogy te itt nem v8as prémium sz4rokkal dobálózól, de azért na, érted.
nov. 11. 11:42
 16/26 anonim ***** válasza:
84%
LoL
nov. 11. 11:47
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Utalom az Opelt es imadom a Hondat, de ebben az esetben nem valtanek.
nov. 11. 12:02
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

#12 ha hezitálsz, akkor ne vedd meg. Korábbi voltam, aki várta a hatalmas boldogságot, de nem jött. :D

Mondjuk én nem a napi munkábajáráshoz használom az autót, csak kellett egy amolyan hétvégi, kirándulós kocsi, na meg bármikor jól jöhet a hétköznapokon is.

Ha mindennap használnám, lehet, hogy nem így lennék vele később. De én alapvetően olyan vagyok, hogy sajnálom a pénzt mindenre is. Egy autó meg pont egy olyan kiadás, amire a jövőben is csak költeni kell. Ha magán célokra veszed, semmi hasznod nincsen belőle azon kívül, hogy elvisz A-ból B-be, cserébe kigurulsz vele a kereskedésből és kapásból milliókkal kevesebbet ér. Szóval nekem jelenleg egy Cupra Leon lenne a következő álmom, jól össze is raktam a konfigurátorban 16 millárt, de ha lenne fölös 20 millám sem venném meg, mert nem lennék hajlandó ekkora összeget kiadni egy autóért, bármennyire is tetszik. :D

nov. 11. 12:10
 19/26 A kérdező kommentje:

Lakásvásárlásból nem hiányzik a pénz, jövőre fizetjük ki teljesen a lakást, a felújításból is már csak egy helyiség van hátra, annak az ára is megvan a kocsira szánt pénzen felül.

Nem vágyom nagy dög autóra vagy sportkocsira, nem érzem szükségét, hogy bármit kompenzáljak vele, gyerek sincs, ami miatt nagy kocsi kellene.

A meglévő Opelt is praktikusság és ár/érték arány miatt választottam. Egyszerű szívóbenzin, minél kevesebb flanc, ami elromolhat.

A Jazz ár/érték arányban már nem annyira jó, mert elég drága, viszont praktikus és megbízható. A Honda, mint márka pedig mindig tetszett.

nov. 11. 12:14
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha amúgy az anyagi helyzetetek rendben van. Nincsenek más anyagi céljaid, akkor miért ne.
nov. 11. 15:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!