Ebben a helyzetben te meglépnéd a vásárlást?
A szitu: Van egy 4 éves, teljesen jó kocsid. Lenne egy másik autó, vadiúj, ami szíved csücske típus, szép, kevesebbet fogyaszt, mint a meglévő, de drága.
Ha megveszed, akkor 3 milliót kell beáldozni a megtakarításból (4,5 millió megtakarítás megmarad).
A hitel miatt a korábbi havi átlag 280 ezres megtakarítás 230 ezerre apad.
Megvennéd-e így a kocsit? Én kicsit túlzónak tartom, hogy ennyit beáldozzak. Mi a véleményed?
Attól függ mik az anyagi célok.
Ha nem hiányzik mondjuk egy lakásvásárlásból a közeljövőben az a pénz, akkor simán.
Az élet rövid, ha megtehetjük, járjunk olyan autóval amit szeretünk
Opel Corsa helyett Honda Jazz
Egyébként bennem is van egy ilyen, hogy lehet, hogy nem lenne akkora boldogság, ha megvenném, max az első pár hétben-hónapban.
#12 ha hezitálsz, akkor ne vedd meg. Korábbi voltam, aki várta a hatalmas boldogságot, de nem jött. :D
Mondjuk én nem a napi munkábajáráshoz használom az autót, csak kellett egy amolyan hétvégi, kirándulós kocsi, na meg bármikor jól jöhet a hétköznapokon is.
Ha mindennap használnám, lehet, hogy nem így lennék vele később. De én alapvetően olyan vagyok, hogy sajnálom a pénzt mindenre is. Egy autó meg pont egy olyan kiadás, amire a jövőben is csak költeni kell. Ha magán célokra veszed, semmi hasznod nincsen belőle azon kívül, hogy elvisz A-ból B-be, cserébe kigurulsz vele a kereskedésből és kapásból milliókkal kevesebbet ér. Szóval nekem jelenleg egy Cupra Leon lenne a következő álmom, jól össze is raktam a konfigurátorban 16 millárt, de ha lenne fölös 20 millám sem venném meg, mert nem lennék hajlandó ekkora összeget kiadni egy autóért, bármennyire is tetszik. :D
Lakásvásárlásból nem hiányzik a pénz, jövőre fizetjük ki teljesen a lakást, a felújításból is már csak egy helyiség van hátra, annak az ára is megvan a kocsira szánt pénzen felül.
Nem vágyom nagy dög autóra vagy sportkocsira, nem érzem szükségét, hogy bármit kompenzáljak vele, gyerek sincs, ami miatt nagy kocsi kellene.
A meglévő Opelt is praktikusság és ár/érték arány miatt választottam. Egyszerű szívóbenzin, minél kevesebb flanc, ami elromolhat.
A Jazz ár/érték arányban már nem annyira jó, mert elég drága, viszont praktikus és megbízható. A Honda, mint márka pedig mindig tetszett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!