Ebben a helyzetben te meglépnéd a vásárlást?
A szitu: Van egy 4 éves, teljesen jó kocsid. Lenne egy másik autó, vadiúj, ami szíved csücske típus, szép, kevesebbet fogyaszt, mint a meglévő, de drága.
Ha megveszed, akkor 3 milliót kell beáldozni a megtakarításból (4,5 millió megtakarítás megmarad).
A hitel miatt a korábbi havi átlag 280 ezres megtakarítás 230 ezerre apad.
Megvennéd-e így a kocsit? Én kicsit túlzónak tartom, hogy ennyit beáldozzak. Mi a véleményed?
"Én kicsit túlzónak tartom, hogy ennyit beáldozzak."
De azt írod egy év alatt simán félreteszed azt a 3 milliót, amit rá kellene fizetni. Ráadásul úgy, hogy nem kell nélkülöznöd, különösebben spórolnod. Én ennyit simán rááldoznék. Ami miatt bosszankodnék inkább, hogy akkor mi a tosznak vetted meg a másikat? 4 éve nem tudtad hogy nem az a "szíved csücske"? De ezt neked kell eldöntened. Én autót minimum 10 évre szoktam venni, így nagyon át szoktam gondolni, hogy milyen típus legyen.
4 éve is már ezt a típust szerettem volna megvenni, csak akkor még anyagilag sehogy nem fért volna bele. Azóta a jövedelmem több, mint háromszorosára emelketett, így most már meg tudom venni.
Én is hosszú távra venném a kocsit, előző autómat 13 évig használtam, az lett lecserélve a most 4 évesre.
"A hitel miatt a korábbi havi átlag 280 ezres megtakarítás 230 ezerre apad."
lenne hitel is az autón?
#5 Igen, mivel nem akarom a teljes megtakarítást rákölteni, így kb 50%-os önerővel venném meg.
#6 Miért is nem?
Az autó csak egy autó. Hasonlóképp voltam most, bár én most vettem meg az első autómat. Volt egy álmom és hiába mondták sokan, hogy vannak ennél megbízhatóbbak is, nekem akkor is ez kellett. Persze nem egy vadonatúj autóról van szó, de akkor is. Végül megvettem, maradt is pénzem, boldog is vagyok. De rá kellett jönnöm, hogy álomautó ide vagy oda, nem ad akkora boldogságot, mint vártam.
Szóval nem, nem venném meg, pláne, ha hitelbe kéne vernem magam miatta. Soha, semmit nem vennék hitelre. Sem autót, sem lakást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!