Bőven jó ez még, ott a 4 mm-es jelölő pöcök és fölötte van még 2-3 mm, tehát tippre 6-7 mm még van rajta, úgyhogy én tuti használnám még minimum pár évet.
nov. 10. 11:05
12/21 anonim válasza:
#10 Ezért hülyeség vagy pontatlan, amit a 3-as válaszoló írt. Gyártástól 10 év utáni kukázást javasol a Continental. De próbálj meg majd 2025 közepén 2025-ös gyártásű gumit venni, hogy 10 évig használd és az ajánlást is betartsd. Direkt Continentalnál dolgozó mérnököt kérdeztem meg, hogy ha 5 évig újként eladható, szakszerűen tárolták, miért mégis gyártástól mondják a 10 évet, azt mondta, ha nem is használták, akárhogy tárolhatják, akkor is van némi romlás. Szóval ha ötéves gumit vettél úgy, hogy még eredeti csomagolásban volt, akkor a Continental ajánlása az, hogy 5 év múlva dobd ki. Ami szerintem túlzás.
nov. 10. 11:21
13/21 anonim válasza:
Iden vettem es 2024 kozepi gumikat kuldtek.
De jogos, amit irsz, a 10 evet tampontnak irtam, annak, aki szerint 4,5 evesen ez a gumi kuka.
Ha 5 evesen vennem ujonnan, siman hasznalnam 12-13 evig is.
nov. 10. 11:24
14/21 anonim válasza:
Igen, csak ugye a hivatalos ajánlás, amit egy másik válaszoló gumimarketingnek írt az, hogy ha veszel egy 4-5 éves gumit, és 5 év alatt mész vele kemény 5000 km-t, nem repedezik, profilmélység príma, nem volt defekted, nem volt javítva, senki semmi bajt nem lát vele, DOT-szám alapján dobd ki a kukába és vegyél újat.
nov. 10. 11:41
15/21 anonim válasza:
Ertem amit mondasz, szerencsere azert ritka, hogy 5 eves gumit kapsz ujonnan. 1-2 eves a jellemzobb inkabb. De nepszeru 4 evszakosok gyorsan porognek es altalaban par honaposak csak.
nov. 10. 11:44
16/21 anonim válasza:
Amióta kb nincs valódi kaucsuk, azóta így repedeznek a "gumik".
nov. 10. 12:10
17/21 anonim válasza:
"A gumimarketing elert ide is, dobaljuk ki a 4,5 eves abroncsokat. :D De a legjobb 2-3 evente cserelni"
Mert az a hülye kommunista maradvány, hogy 8-10ezrenként cseréljünk olajat egy normál használat esetén, az jobb? :D Világéletemben 20-22ezrenként cseréltettem, sose volt gond egyikkel sem.
nov. 10. 20:31
18/21 anonim válasza:
Az olajcserét ne keverjük ide.
nov. 10. 20:34
19/21 anonim válasza:
Az olajcserénél az se mindegy, hogy meddig akarod megtartani az autót, milyen autó és rövid vagy hosszú távra használod.
Rövid távoknál jobban savasodik az olaj, nem érdemes 30 ezerig húzni.
Én mondjuk hosszú távoknál is max 20-22 ezer körül cserélném.
Magamnak itthon amúgy 10 ezrenként cserélem.
nov. 11. 10:24
20/21 anonim válasza:
De ne keverjük ide. A téma neve autók-motorok. Idejön egy hülye motoros, és még készpénznek veszi a leírtakat. Motoroknál speciel 12 ezret írnak a kézikönyvekben, értelmesebbje tudja, hogy ha csak 500 km-t ment a szezonban, akkor is évente egy csere, ha meg rengeteget megy, akkor 6 ezrenként, amiből persze lehet 7-8, de ha valaki 12 ezer km-t megy egy év alatt, az két olajcsere abban az évben.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!