Simán esztétikai okokból szeretnék egy szép szettet télire (vagy akár a nyári alumat is használnám 4 évszakossal)
Ugye az lenne ezzel a baj hogy a só tönkretudja tenni az alut, viszont sok alufelni leírásában benne van a weboldalakon hogy “télre is ajánlott”.
Vannak egyébként kifejezetten télre tervezett szép felnik?
Mit gondoltok erről?
nov. 9. 16:57
1/8 anonim válasza:
A mostani autóm 7 éves lesz, tehát azért pár telet, sózást már megélt. Elég sokat is megyek vele. Gyári alufelnit használok téli (16") és nyári (18") szettnek is. Nem vettem még észre, hogy a télinek bármi baja lenne a sózástól. Mondjuk én rendszeresen mososm is azautómat, ha sóznak akkor főleg. Soha nem pácolódnak a felnik hetekig, hónapokig a sós trutymóban. Az autómosás része nálam, hoyg a felnit is aprólékosan a legkisebb zugig letakarítom.
nov. 9. 17:05
2/8 anonim válasza:
16 éve alufelnin járok télen nyáron, semmi bajuk. Ha csak én az osztrák hegyekben laksz és állandóan sós utakon jársz és sosem mosod le őket, akkor semmi bajuk nem lesz.
nov. 9. 17:06
3/8 anonim válasza:
Télen tiszta latyak és mocsok minden. Nem gondolom, hogy ilyen időben számít a felni szépsége, mert úgy sem marad tiszta. Ha számít a szépség, akkor vegyél egy jól kinéző dísztárcsát és le van tudva a dolog.
nov. 9. 17:32
4/8 anonim válasza:
Ma már nem sózzák annyit az utakat, ritkán van olyan hideg idő. Nálam 15 éves a gyári felni, amit télen használtam csak. Semmi baja.
nov. 9. 18:59
5/8 anonim válasza:
2017-óta alufelnivel és négyévszakos gumival közlekedek. A felninek semmi baja. Ugyanolyan esztétikus, mint új korában volt. A gumi nyilván már a második szett.
nov. 9. 20:49
6/8 anonim válasza:
"Ma már nem sózzák annyit az utakat, ritkán van olyan hideg idő."
Nem csak hóban sóznak. Felénk ha csak eső esik és 5 fok körül van a hőmérséklet, már akkor is szórják tonnaszám, agyatlanul. Főleg tél végén. Gondolom nem akarják egész évben tárolni, így a legkisebb indokkal is kiszórják. Nem ritkán az esőben sókásában kell járni.
nov. 9. 21:23
7/8 anonim válasza:
A festett alufelnik sokkal jobban bírják, mint az acél. Van a családban 28 éves, ami legalább 13 éve kizárólag téli felni, és semmi baja. A skodám 6 éve télen, nyáron ugyanazon a felnin fut, szintén semmi baja.
Azokkal a felnikkel lehet inkább gond, amiken van polírozott felület, vagy gyenge minőségű a bevonata.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!