Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen alufelnit és gumit...

Milyen alufelnit és gumit érdemes választani egy VW GOLF 7 (2013)-ra?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Próbáltam utánanézni a neten, de gondoltam megkérdek néhány szakértőt is itt :)

16-ost szeretnék, mert a téli 15-ös és elvileg a nyári 1-el nagyobb kell legyen. Illetve, amit jelenleg néztem, hogy a felni 6.5x16 vagy 7.0x16, vagyis a gumi méret lehet a 6.5 esetében legalább 185, ajánlott 195 vagy 205 és max 215, a 7.0 esetében pedig +10 mindegyik értékre. Ezek az értékek megállják a helyüket, ez érdekelne a legjobban? Pl. akkor 205x55R 16-os gumikat vehetek és arra 6.5x16 és 7.0x16-os felnik pont jók? Előre is köszönöm a válaszokat!

2021. máj. 3. 13:33
 1/3 A kérdező kommentje:
[link] ezt néztem, igen erdélyi vagyok.
2021. máj. 3. 13:34
 2/3 anonim ***** válasza:
A kézikönyvben nézd meg a méreteket. Azokat veheted rá biztosan.
2021. máj. 3. 14:56
 3/3 anonim ***** válasza:

Figyelj, felnit bármit vehetsz, nem számít, csak lehessen felcsavarozni. Márpedig ha valamihez lehet kapni mindent szarásig, az a VW. A gumiméret stimmeljen, mert ugye azt nézik a vizsgán, felniből vehetsz szélesebbet, keskenyebbet, kis ET, nagy ET, nem gond.

A 7J széles felni ajánlott a 205öshoz, de én minimum 7,5J széles felnit vennék, mert azon jobban feszül a 205ös gumi, jobban betapad, jobban is néz ki. Padkánál meg nagyon figyelni kell. De amúgy vehetsz szélesebb gumikat is szerintem. Én Golfra, főleg nyárra, 225/45 R17 gumit vennék, 8,5J felnivel, ha jól emlékszem, ez gyári méret Golfra.

2021. máj. 3. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!