Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy nagyújnyi lyuk lett a...

Egy nagyújnyi lyuk lett a küszöbön mit lehet vele tenni ?

Figyelt kérdés
Tegnap kerékcserekor nagyrészt az én hibám az emelőről lecsúszott az autó és pont úgy érkezett hogy az emelő megszúrta a küszöbrész alját ! Rozsda eggyáltalán nincs most lett alvázkezelve mik lehetnek rá az opciók ? Egy nagyújnyi lyuk keletkezett rajta
nov. 4. 06:39
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Én személy szerint biztos nem trógerkodnék púrhabbal meg ecsettel, lakatos behegeszti, fényező, ahogy a legjobb (és legdrágább) megoldást javasolták. Ha csak 1 műszakit kell kibírnia és bontó, akkor mehet a purhab is.
nov. 4. 12:22
 12/22 A kérdező kommentje:
Hátnem egy műszakira tervezek vele 2009-es autó 210-ezer van benne ! Ma viszem valószinüleg heggesztés lessz !
nov. 4. 14:13
 13/22 anonim ***** válasza:

2009es autó nyilván menj karosszériáshoz.

Máskülönben én, ideiglenes jelleggel azt tenném, hogy a pucér fémet lekezelem rozsdagátlóval, lealapozom, hogy ne rohadjon, a lyukat lefedem egy darab műanyaggal, húzok rá gittet és lefújom hasonló festékkel.

nov. 4. 15:52
 14/22 A kérdező kommentje:

Na elmentem a karosszériáshoz !

Megkopogtatta és elsőnek is azzal kezdte hogy küszöböt nemszokott foltozni de így hogy kb nulla rozsda egy kis kockát kivág és heggeszt rá egy lemezt elsimítja és lekezeli alvázvédővel ! Egy 10-est mondott rá ! Rabólintottam.

nov. 4. 16:02
 15/22 anonim ***** válasza:
14es, ja, jó lesz az úgy!
nov. 4. 16:06
 16/22 anonim ***** válasza:
alvázvédővel lekezeli = úgy el fog rohadni mint a szar...
nov. 4. 16:22
 17/22 A kérdező kommentje:

16 Miért fog elrohadni ??

Nyílván belefogok önteni üregvédőt is de nemértem ?? Megkérdeztem egy kollegámat is aki fényez és ő is aztmondta így szokta ha jó a küszöb !

nov. 4. 16:40
 18/22 anonim ***** válasza:

Mert az alvázvédő a nyers fémen, több kárt okoz mint hasznot.. igazából hosszútávon az a kátrányos szar a fényezett felületen is tud bajt csinálni.

Fényezze le rendesen valaki, akkor nem lesz baj, bentre üregvédő az oké.

Amúgy a kocka meg térbeli objektum. legfeljebb négyszöget vág ki. :)

nov. 4. 17:51
 19/22 A kérdező kommentje:

18 Most azért nem fizetek még plusszba fényezőnek hogy egy 2cm " négyszöget" lefényezzen !

Egyépként ő nem rücsit meg ilyeneket használ hanem rendes motipos alvázfestéket !

nov. 4. 18:44
 20/22 A kérdező kommentje:
Bitumen alapú nem átfesthető védőbevonat, alvázvédő, fekete aerosol. Nagyon jó hatású rozsdavédő szer, festett vagy nyers állapotban lévő fém felületek védelmére szolgál. Erős tixotrópus hatással rendelkezik. Ráfesteni nem lehet. A felhordott máz megkeményedése után sem veszti el eredeti védelmező rugalmas tulajdonságát, a kémiai anyagok és hőmérséklet ingadozások elleni hatása sem változik.
nov. 4. 19:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!