Mennyire jó ötlet csak automata váltós jogosítványt szerezni? (Sokkal könnyebb megtanulni mint a manuálist elvileg)
Egyáltalán nem könnyebb, figyelmesen közlekedni a nehéz és nem is jelenti a friss jogsi, hogy képes rá az ember, az autó kezelése, azaz három pedál+váltó+kormány igazából nagyon könnyen tanulható, már csimpánzoknak is sikerült megtanítani. Aki arra nem képes, az egyéb, komolyabb szem-kéz koordinációt és kognitív képességeket igénylő feladatokra sem képes, márpedig olyanokkal automata járgány esetén is tele van a közlekedés.
Felesleges bekorlátozni magad egy automatás jogosítvánnyal (sok sikert oktató találáshoz és a költségek nyögéséhez), nem lesz nehezebb manuális autón tanulni-vizsgázni, aztán majd otthonra automatát venni, ha azt szeretnél.
Kérdező, egyébként nem azért, de
1. Sokunkat nem vittek a mezőre, mert szüleink sem kockáztatták a jogosítványukat azért, hogy a hülyegyerek vezethessen értelmetlenül. Gyanítom, mely más kérdéseket írtad még ki te az elmúlt napokban a témakörbe, amennyit ezen vekengsz, már megtanultál volna váltani.
2. Életedben nem vezettél még, de már megszakérted, hogy forgalomban nehéz megtanulni. Képzeld, nekem még volt 9 óra után rutinvizsgám, de a 9 órából 6-ot töltöttem a rutinpályán, az első két órám forgalomban volt, forgalmas utcán indultam el először autóval, előtte sosem ültem volán mögött, még egy fotó kedvéért sem. Meg egy órám ráment arra, hogy el kellett főúton vezetni a rutinpályáig meg vissza.
3. Életedben nem vezettél még, de hirtelen megszakérted az autóipart USA és Európa vonatkozásában. :D Intelligenciát mutatja, hogy van még jó pár kontinens, amiről kényelmesen megfeledkezel. :D
2023 ban már 50% felett volt au automa váltós autók aránya EUban.
Bár néhány tata mint te utolsó ragaszkodik a kényelmetlen veszélyes manuálishoz (hiszen plussz figyelmi faktor még nehezebb vezetni) és állítólag a forgalmi órák jelentős része a váltó megtanulására megy, szóval lehet saját érdekeltséged is ha oktató vagy.
Mutass már erről egy statisztikát. 🤣🤣🤣
Hasznaltauto.hu-n jelenleg 51.468 manuális és 12.382 automata van eladó. Erről ennyit.
Utolsó még nem találtam.
De latom manuális mellett csak érzelmi érvek vannak illetve mi van ha vészhelyzetbe kerülök(mintha atomháborúra készülnék konzervekkel kategória)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!