Mennyire jó ötlet csak automata váltós jogosítványt szerezni? (Sokkal könnyebb megtanulni mint a manuálist elvileg)
Azért a váltás se atomfizika.
Nekem is automata van, azt szeretem. De azért múltkor a szervíz csak manuális csere autót tudott adni. Jól néztem volna ki, ha azt nem tudom vezetni. Vagy volt, hogy anyám autójával kellett elugranom valahova. Az is manuális.
"Autópályán nem használnám."
De, használnád.
Szerintem nem érdemes megcsinálni az automatát, mert minek korlátozza be magát az ember?! Most lehet, hogy kezdenek eltűnni a manuális váltós autók, meg a amerikaiaknál nincs, de mi van ha egyszer elcsábulsz a jövőben, és akarsz venni egy hobbi sportautót ami meg kézi váltós, és kénytelen leszel lemondani róla, mert nem lesz rá jogsid.
Fiam is most csinálja az AM jogsit, de mivel azelőtt nem motorozott, így eddig robogóval rutinozott, és azzal most mehetett is volna a héten vizsgázni, de mivel nem szerettem volna, hogy benn legyen neki a korlátozás,így ez még eltolódik, persze plusz pénz is, de nem bánom, és váltós motorja van, nem fűnyíró :D Motornál szerintem hozzátartozik a vezetés élményéhez a váltogatás, és az igazi sportautók is kézi váltósak, gondolok itt pl Bácsi Gerire, vagy Suprás Geri, aki egy videóban említi is, hogy van igény automatáról manuálisra alakításra is náluk, mert annak nagyobb az értéke.
Szerintem próbáld ki a manuálist. Először tényleg nehéznek tűnik, de ha megvan a rutin, utána semmiség. Ha végképp nem megy, akkor még mindig válhatsz automatára.
(Ezt olyan írja,aki iszonyat béna volt, megszenvedtem a jogsiért. De ha van utána lehetőséged nyugodt körülmények között gyakorolni, bele lehet jönni a vezetésbe, a váltás is tényleg magától jön egy idő után).
Manuálison tanulj meg és aztán azt vezetsz amit akarsz. Automata autoim vannak mert kint élek Amerikában és ezek a gyakoribbak. Manuális már ritka. Inkább csak hobbiautóban van.
A feleségem kint tanult vezetni és automatával tud csak menni mert az apukája nem tanította meg manuális váltóson. Mikor hazamegyunk látogatóba akkor szüleim autóját használom ameddig ott vagyunk és a feleségem nem tudja vezetni.
Így ha megyek találkozni a barátokkal akkor vezetek és nem iszok mert a feleségem hiába nem iszik, vezetni nem tudja azt az autót, szoval nem lehet a sofőröm :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!